среда, 14 декабря 2016 г.

Відкритий лист до Прем’єр — міністра України

rqbcitvfurg

Відкритий лист до Прем’єр — міністра України


Шановний пане Прем’єре — міністре!!!

Ви своєю заявою, щодо проведення і організації мітингів, до глибини душі образили  громадян всієї України, а особливо  нас, пенсіонерів – силовиків. Ви не залишили на сьогодні людям права в інший спосіб виборювати своє гідне життя.
Відповідно до ст. 19 Конституції України посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами нашої держави.
Ст. 10 Закону України «Про державну службу» передбачає, що основними обов’язками державних службовців є: додержання Конституції України та інших актів законодавства України.
 Чому високо посадовцями держави не виконуються ні норми  Конституції ні Закони України?
Чому після внесення відповідних змін до Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», прийняття Постанови Кабміну Міністрів України № 988 від 11.12.2015 року та видання Наказу МВС України № 260, на сьогодні нам не здійснений перерахунок пенсій? Право на перерахунок пенсії кожному із нас гарантовано Законодавством України, проте перерахунку досі не сталося.
Чому неоднозначне тлумачення Законів України в міністерських кабінетах, призвело до прийняття Вами антиконституційних рішень? Так, посилаючись на  Прикінцеві та перехідні положеня Закону України «Про національну поліцію» Міністерство соціальної політики прийняло неконституційне рішення, про позбавлення пільг колишніх працівників міліції та військовослужбовцям на 50% знижку на оплату комунальних послуг, які нам були гарантовані державою при виході на пенсію довіку. Незаконність прийняття такого рішення визнано судами в різних регіонах України.
Пройшов майже рік після набуття чинності вищезазначених Законів та Постанов КМУ, а гарантії соціального захисту та перерахунок пенсії колишнім військовослужбовцям та працівникам органів внутрішніх не забезпечені, закони та навіть судові рішення які винесені іменем України, не виконуються.
Щоб, захистити свої Конституційні права і поновити соціально правові гарантії пенсіонери-силовики письмово масово зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України, до керівників міністерств і відомств нашої держави.
Ми намагалися до Вас достукатися у своїх зверненнях, які приймалися на мирних зібраннях у клубах, у ветеранських організаціях. До Вас зверталися ветерани одноосібно, але Ваші керманич, які сидять у секретаріаті КМУ, навіть не спромоглися  доповісти Вам про такі звернення. Вони, при надходження таких звернень, тут же готували  супроводжувальні листи без вихідних номерів за підписом секретаря та відправляли їх до  Авакова або Реви. Нам же відправляли повідомлення, що такі листи відправлені за належністю. І після такого відношення до нас Ви хочете, щоб ми сиділи дома і чекали коли прийде «тітка із косою» і нас  забере до себе. НЕ ДІЖДЕТЕСЯ.!!!
Своєю бездіяльністю Ви не залишили нам права на вираження своїх поглядів в інший спосіб, як проведення акцій протестів.
Ми офіцери, люди честі. Ми за своє життя ніколи не ходили з протягнутою рукою і не просили милостині у держави. Ви, своєю бездіяльністю змусили нас, людей які  у свій час вірою і правдою служили народу України,  вийти на вулиці і добиватися свого права на гідні пенсії таким способом.
Право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, закріплене в статті 39 Конституції України і є однією з конституційних гарантій права громадянина на свободу свого світогляду і віросповідання,  думки і слова,  на  вільне  вираження  своїх  поглядів  і  переконань.
 Ваше твердження про те, що «»У нас «водити хороводи» — це вже професійний вид спорту! Звозять автобусами, платять кошти — це вже окремий вид бізнесу» це є образа всього українського народу. Тому, що Ви не залишили людям іншого способу добиватися права на життя.
Чому останнім часом  в України, при Вашому керівництві, до людей які виходять на вулицю добиватися кращого життя Ви шиєте ярлики: «Агенти Кремля», «Шатуни» на сьогодні ми вже «Спортсмени», «Бізнесмени». Ви ж самі стояли на майдані у 2013-2014 роках. Невже і тоді, люди стояли та віддавали своє життя за гроші? Чому така неповага до українського народу?
 За вашими словами:  я, купивши білет на поїзд за власні кошти та приїхавши до столиці виборювати своє право на гідне життя, став бізнесменом???
Тоді чому сьогодні українці живуть як жебраки, а не як шейхи? Адже за ті кошти, які українці «отримують» із Ваших слів, на «проплачених хороводах» кожен із нас повинен був стати багатше як мінімум в тричі.
Шановний пане Прем’єре – міністре,  Ви говорите, що готові  до спілкування зісвоїм народом, але яким способом Ви не уточнили. Тому я змушений звернутися до Вас із відкритим листом і надіюся, що Ви на нього дасте «непроплачену» відповідь.

З повагою пенсіонер МВС України
майор міліції                                                                                                                                                                                                                              Іван Кібкало

Полтава.
14 грудня 2016 року


Комментариев нет:

Отправить комментарий