понедельник, 26 декабря 2016 г.

ОСВЯЧЕННЯ ІКОНИ "ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОГОМАТІР"

Ікона "ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОЖА МАТІР"

ОСВЯЧЕННЯ ІКОНИ «ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОГОМАТІР»


26 квітня 1986 року виповнилося 30 років з моменту страшної техногенної катастрофи й великої екологічної біди — аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Ікона «ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОЖА МАТІР»
Ця трагедія приголомшила весь світ. На всій планеті не було байдужих до цієї сумної події, вона схвилювала всіх, відгукнулась болем у серцях мільйонів.
Ми згадуємо про людські втрати. Ми згадуємо тих, хто віддав свої життя, намагаючись запобігти ще більш важкі наслідки аварії.
Світ має пам’ятати та цінувати героїчні зусилля учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
У грудні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, коли ми віддаємо дань пошани всім учасникам ліквідації наслідківЧорнобильської катастрофи, які, рятуючи людей, майбутнє людства від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.
Ці люди заслуговують особливої пам’яті і молитви.
20 грудня 2016 року у Києво — Печерській Лаврі у Храмі Різдва Божої матері відбулося урочисте освячення ікони «ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ» у якому прийняли участь члени ГО та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасники бойових дій, представники Комітету Верховної Ради України з питань екологічнї політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Освятив Ікону Владика Клемент, єпіскоп Ірпінський.
Ікона була написана художником Миколою Юровим за благословіння, отриманого в Успенському соборі Почаївської лаври та за підтримки УКРАЇНСЬКОГО СОЮЗУ ВЕТЕРАНІВ АФГАНІСТАНУ ТА ЧОРНОБИЛЯ, а також меценатів.
Ікона «ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОЖА МАТІР» надана в дар Храму Різдва Божої матері.
4 грудня 2016 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви Відбулося урочисте освячення ікони «ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ БОЖОЇ МАТЕРІ».
Освятив Ікону Верховний Архієпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук
В січні 2017 року планується освячення ІКОНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ БОГОМАТЕРІ у Патріаршому Володимирському Соборі м. Києва.
Віднині для віруючих різних конфесій ікона «ЧОРНОБИЛЬСЬКА БОЖА МАТІР» буде захисницею їх здоров’я та захисницею від різного роду лиха і екологічних негараздів, а учасникиліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримали заступницю.
Від всього серця хочеться подякувати всім, хто долучився до цієї благородної справи та сприяв створенню Ікони.

11 комментариев:

  1. это вам вместо поднятия пенсий и лекарств.на Бога надейся но сам не плошай

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Пан Виктор"" Не богохульствуй. Это просто пиар одной из организаций, но он ни чего общего с пенсиями не имеет спокойно отнесемся к такому пиару и с пониманием Это нужное для кого то, Не надо всех мерять по одной линейке.

      Удалить
    2. Замаливают грехи СЧУ.Им хоть както надо оправдатся перед чернобыльским движением

      Удалить
  2. Как правильно называется икона ? Ведь даже названия разные, в чем тоже вижу разобщенность среди чернобыльцев!

    ОтветитьУдалить
  3. или это две иконы? Изображения разные!

    ОтветитьУдалить
  4. ХОРОШАЯ НОВОСТЬ НА ЦЕНТРАЛЬНОМ СОВЕТЕ СЧУ ПРОГРЕССИВНЫЕ ЧЛЕНЫ СОВЕТА ВЫНЕСЛИ РЕШЕНИЕ:
    УБРАТЬ С САЙТА СЧУ ФЕЙС АНДРЕЕВА.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И было бы отличной новостью- предание земле останков Ленина, чтобы дух успокоился и не волновал мир!

      Удалить
  5. Борис Андреевич! НА ЧПЭ инфа: 4 декабря была освящена икона Чернобыльской Богородицы, но изображение другое. Просветите пожалуйста по этому поводу. Какую икону приобретать?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Друже!! Если можешь. то купи все Не надо брать большие. Я лично покупаю все.что связано с Чернобылем Сейчас есть и Норильская и Алма-Атинская, Норильский Чернобыльский . Спас Алтайский Черн. Спас. Так что нет лучше или хуже. Удачи.

      Удалить
    2. ВЫБИРАЙТЕ

      https://www.google.com.ua/search?



      q=%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8B+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5+%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D1%8B%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8&safe=active&rlz=1C1AVNG_enUA711UA711&espv=2&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjzfTs_pTRAhUFGCwKHQURBXAQ_AUIBigB&dpr=1

      http://www.kulturologia.ru/blogs/070911/15306/

      Удалить
  6. Спасибо! Вам с Новым Годом здоровья и Божьей Благодати!

    ОтветитьУдалить