среда, 14 декабря 2016 г.

В обласному центрі вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В обласному центрі  вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС





1







4 грудня 2016 року біля пам’ятного знаку "Жертвам Чорнобиля", що розташований в Соборному сквері, проведено акцію щодо вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Разом з громадськістю, учасниками ліквідації аварії, представниками духовенства участь у заходах з вшанування взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, депутати обласної ради, представники відомчих структур, жителі міста.

Вздовж алеї, що веде до пам’ятного знаку, вибудовано коридор з курсантів академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, які тримають державні прапори. 

В обласному центрі  вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС Акція розпочалася з виконання Державного Гімну України. 

Потім представники релігійних конфесій провели спільний молебень за жертвами аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Перед присутніми виступили ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році, а нині голова Черкаської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль Україна » Микола Івасенко і голова обласної організації «Діти Чорнобиля» Ольга Янчук.

Після цього учасники заходу на знак вшанування ліквідаторів чорнобильської катастрофи поклали до меморіалу квіти.

В обласному центрі  вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС За традицією сьогодні відбулися заходи щодо вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС і в академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Участь у покладанні квітів до меморіалу, що встановлено на плацу академії, взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Додатково. 
Нещодавно, 29 листопада 2016 року, через 30 років здійснено нове накриття четвертого блоку Чорнобильської АЕС. Після найбільшої у світі техногенної катастрофи зруйнований та небезпечний реактор тепер благополучно накрито. Над енергоблоком встановлено арку — свідчення успішного виконання масштабного проекту у сфері радіаційної безпеки. 

В обласному центрі  вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС Він об’єднав 28 країн світу у спільному прагненні перетворити об’єкт на екологічно безпечну систему! Незабаром розпочнуться роботи з демонтажу нестабільних конструкцій старого накриття.

Проектом передбачена експлуатація споруди протягом 100 років.

Зона відчуження може стати територією розвитку відновлюваної енергетики. За участі фінансової підтримки іноземних інвесторів планується побудувати сонячні електростанції в 10-кілометровій зоні Чорнобильської АЕС. 

джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий