четверг, 22 декабря 2016 г.

Ветеранів воєн об’єднав Меморандум, підписаний у Мінсоцполітики


Ми не можемо розділяти учасників воєн”, - зазначив на підписанні Меморандуму Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Звертаючись до присутніх керівників громадських організацій ветеранів колишньої війни в Афганістані та сьогоднішньої на  українському Сході, Міністр соціальної політики повідомив, що в наступному році відомство планує поширити для „афганців” програму забезпечення житлом таку ж, яка вже діє для „атовців”, що отримали поранення, та сімей загиблих українських бійців. Механізм простий: визначається сума, віддається на руки й родина сама купує житло.
Також має запрацювати новий механізм запровадження санаторно–курортного лікування для чорнобильців, афганців, воїнів АТО, що, на думку урядовця, унеможливить зловживання і процвітання у цьому сегменті корупційних схем.
 Цей механізм полягає в тому, що сам потребуючий визначає куди, в який лікувально–оздоровчий заклад їхати. 

Далі укладається тристоронній договір між ветераном, закладом та управлінням соціального захисту, й останнє компенсує лікувальному закладу витрати на лікування і оздоровлення.
Також відбудуться законодавчі зміни й у постановці на квартирну чергу тих, хто воював на Сході. 

6 комментариев:

  1. А военнослужащие в Чернобыле просто отдыхали!!!?

    ОтветитьУдалить
  2. Ликвидаторы аварии на ЧАЭС -воины, прошедшие свозь смерть на тихой войне , не пролившие ни капли чужой крови, спасшие ценой своей жизни и здоровья миллионы других жизней!

    ОтветитьУдалить
  3. есть принимавшие участие в военных дейстиях в других странах и есть защитники ОТЕЧЕСТВА,разницу улавливаете? а еще есть ИВ получивших ранение и инвалидность от оружия ВОВ.глушил гранатой рыбу получил ранение и групу инвалидности.пользуется всеми льготами.сам знаю такого инвалида.так почему нас чернобылцев не отнесут к защитникам ОТЕЧЕСТВА?вопрос? большой вопрос!!

    ОтветитьУдалить
  4. ПОВТОРЯЮ ЕЩЕ РАЗ - ВЫЛОЖИТЕ, ПОЖАЛУЙСТА, ТЕКСТ МЕМОРАНДУМА! ЧТО НЕ ЯСНО, КОГДА Я ПЕРВЫЙ РАЗ ОБРАТИЛСЯ? НЕ МНЕ, ЛИЧНО, ВСЕМ ВЕТЕРАНАМ ВОЙНЫ ЭТО НАДО!!! КОГДА ЖДАТЬ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Нем надо повторять а поискать самому. Вам дали только информацию с источником информации а искать ни нанимались. Это информационный блог. Извините,что находим на то и даем ссылки.

      Удалить
  5. Спасибо и на этом! Будьте здоровы!

    ОтветитьУдалить