вторник, 15 ноября 2016 г.

Чорнобильці Лубенщини підготували звернення до керівництва держави з проханням переглянути соціальні гарантії учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС



Чорнобильці Лубенщини підготували звернення до керівництва держави з проханням переглянути соціальні гарантії учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС 1

1 листопада голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко взяла участь в зустрічі голів первинних організацій ВГО «Союз Чорнобиль України» та висловила власне бачення співпраці з ліквідаторами, забезпечення їхніх прав на рівні району, вирішення нагальних проблем. Засідання ініційоване головою районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України», депутатом районної ради Василем Куксанем з метою внесення змін до Статуту організації та затвердження його в новій редакції, обговорення проблем дотримання соціальних гарантій ліквідаторів та підготовки до відзначення Дня ліквідатора 14 грудня.
Участь у зібранні взяли голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, голова районної організації ветеранів Василь Силка, начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Микола Чудак, голови практично усіх первинних чорнобильських організацій району.
Розпочав зустріч Василь Куксань, передовсім подякувавши районному керівництву за співпрацю та розуміння проблем ліквідаторів. До 30-х роковин аварії усі чорнобильці району отримали ювілейні медалі, під час районних урочистостей з нагоди Дня захисника України належно були пошановані також чорнобильці. Натомість на рівні держави права й гарантії цієї категорії населення нерідко не дотримуються, тож Василь Куксань висловив переконання про необхідність підготувати звернення на адресу народних депутатів, у яких викласти вимоги чорнобильців щодо дотримання їхніх прав.
Зі свого боку голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко подякувала голові районної чорнобильської організації за відстоювання інтересів ліквідаторів. Очільниця району наголосила на тому, що районна влада робить все необхідне, щоб ліквідатори відчували себе захищеними. Хоч держава частково передає фінансування пільг на місця, це вимога часу й на дотримання прав пільговиків такі зміни суттєво не вплинуть. Адже кошти в місцевих бюджетах є і їх достатньо, щоб забезпечить гарантії пільгових категорій населення. Сьогодні у бюджетах сільських рад акумульовано 15 мільйонів гривень вільних коштів. Співпраця із сільськими головами налагоджена тісна й продуктивна, тож і робота районної виконавчої влади орієнтована на те, щоб жодна людина не відчувала себе забутою. На цьому наголошувала Тетяна Качаненко у розмові з чорнобильцями.
Власними думками відносно порушених питань поділився голова районної ради Григорій Угляниця.
Відносно змін у законодавстві щодо надання пільг говорила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.
Впродовж засідання було затверджено Статут організації в новій редакції, обговорено питання відзначення Дня ліквідатора. Так, до 14 грудня 50 чорнобильців отримають матеріальну допомогу через районну програму «Турбота».
Керівництво району та актив районної чорнобильської організації відгукнулися на звернення міських організацій   - ЛМГО «Чорнобильці Лубенщини», ВГОІ «Союз Чорнобиль України», правління ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля», Лубенського міськрайонного об’єднання інвалідів Чорнобиля, ЛМО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та взяли участь у чергових зборах усіх чорнобильців Лубенщини. Основне питання, котре активно обговорювалося під час зібрання, стосувалося пенсійного забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. До учасників зустрічі з власним баченням звернулися міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця. Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко у своєму виступі наголосила на всебічній підтримці чорнобильців, а також подякувала керівництву області за розуміння й допомогу у вирішенні багатьох нагальних питань на місцях. Результатом зборів стало прийняття звернення чорнобильців-ліквідаторів м. Лубни та прилеглих районів щодо проекту ЗУ «Про Державний бюджет України на 2017 рік», яке планують надіслати Президенту України, Прем’єр-Міністру України, Голові Верховної Ради України та народним депутатам Ігорю Мосійчуку й Костянтину Іщейкіну.

1 комментарий:

  1. По-моему в настоящее время Лубны - самая действенная организация в Полтавской области.Там правда тоже не всё идеально,количество гетьманов явно превышает разумные пределы,но это не мешает им выдавать "на гора " полезные и нужные идеи и мысли.

    ОтветитьУдалить