среда, 30 ноября 2016 г.

Пенсіонери Черкащини отримуватимуть більше (ФОТО)

Іллюстрація до новини "Пенсіонери Черкащини отримуватимуть більше"




У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму проведено перерахунок пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.
У середньому наступного місяця пенсії зростуть на 97 гривень. Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлани Зінник у ході прес-конференції.
Світлана Зінник додала, відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 грудня 2016 року зросте з 1 130 грн. до 1 247 грн. Перерахунок виплат проведено в автоматизованому режимі. Він не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.
За словами першого заступника начальника головного управління Анни Вовкогон, із загальної чисельності пенсіонерів області (416 тис.) пенсії перераховано майже 360 тис., або 86 %, у тому числі 14 тис. військових пенсіонерів. Середній розмір підвищення становить 96,82 грн. Розмір підвищення у кожного пенсіонера визначено в індивідуальному порядку. Пенсіонери, які мають право на підвищення пенсії, пенсію в новому розмірі отримають у грудні.
За додатковими роз’ясненнями можна звертатися на телефонні "гарячі лінії" або особисто до управлінь Фонду за місцем проживання.
Підготував: Олена ХОЛОД
Джерело: Черкаська ОДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий