среда, 30 ноября 2016 г.

РЕЗОЛЮЦІЯ учасників зібрання представників ветеранських організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ в областях України


ШАНОВНІ ДРУЗІ!!!
Вполне конкретная  резолюция.
 Плохо  то,  что на этот  день   анонсированна  акция  организации "Пожарные  Чернобыля". 
А требования  разные.  
Если  заявит   и выйдет  на протест, еще  какая либо организация, то  будет неразбериха  и хаос.
 Боюсь, что это будет СЧУ. 
Они, я думаю, шанс  для пиара  не упустят.
Сами то не могут.
 Под видом защиты интересов  чернобыльцев,  могут хоть  с   лысым  идти   не то, что с   профсоюзами,  и все помешать, и тем  и другим.
Пожелаем успеха  этим отважным людям  из двух организаций.
Если присоеденится  СЧУ,  то это будет  провокация.

Вчора 28 листопада 2016 року в стінах палацу культури МВС України відбулося засідання клубу ветеранів МВС України. Одноголосно було прийняте рішення про підтримку Асоціацією ветеранів МВС України проведення 06.12.2016 року (зустрічаємось о 9:30 біля пам'ятника Ватутіна) Всеукраїнської акції протесту ветеранських, профспілкових організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ, збройних сил та силових відомств України під будівлями Верховної ради України по вул. Грушевського, 5 та резолюції, яка буда схвалена на зустрічі 24 листопада 2016 року. Резолюція направлена на ім’я голови Асоціації ветеранів МВС України Корнійчука В.М. та голові профспілки атестованих працівників ОВС Козленко О.І, а також всім головам обласних ветеранських та профспілкових організацій пенсіонерів органів внутрішніх справ та збройних сил України.
Дозвольте від вашого імені подякувати Асоціації ветеранів МВС України в особі голови Корнійчука Володимира Михайловича за розуміння та підтримку.
Вашій увазі резолюція:
СХВАЛЕНО:
учасниками зібрання представників ветеранських організацій, пенсіонерів ОВС в областях України
24 листопада 2016 року
РЕЗОЛЮЦІЯ
учасників зібрання представників ветеранських організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ в областях України
24 листопада 2016 року м. Київ
вул. Богомоцьця,10
Ми, учасники зібрання, представників ветеранських організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ в областях України виражаємо рішучий протест МВС України, Пенсійному фонду України, у зв’язку з НЕ виконанням вимог Конституції, Законів України та судових рішень, щодо перерахунку пенсій колишнім працівникам органів внутрішніх справ, позбавлення нас соціальної пільги на 50% знижку оплати комунальних послуг.
Після прийняття 23 грудня 2015 року Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей», кожному пенсіонеру силових відомств настало гарантоване право на перерахунок пенсії з 01.01.2016 року у зв'язку зі зміною розміру грошового забезпечення , проте - перерахунку пенсій до сьогодні не здійснений
Вважаємо, що перешкодами перерахунку пенсій є:
• Відсутність повідомлення МВС України Пенсійного фонду України про перерахунок пенсії пенсіонерам МВС України, є не виконання вимог Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 45 від 13.02.2008р
• Відсутність на законодавчому рівні правонаступництва поліцією органів міліції із збереженням за колишніми працівниками органів внутрішніх справ (міліції) передбачених Законом соціальних та правових гарантій.
• Відсутність тлумачень наявних розбіжностей, чи ідентичності у визначеннях посад, звань, надбавок і премій в колишній системі МВС, передбачених Постановою КМУ № 1294 від 07.11.2007 року і Національної поліції - Постанова КМУ № 988 від 11.11.2015 року вищими владними структурами держави. Уповноважені органи (ліквідаційні комісії) не в змозі надати Пенсійним фондам відповідних довідок для перерахунку пенсії навіть за рішеннями судів.
Неоднозначне застосування норм Законів України в міністерських кабінетах, призвело до прийняття ними антиконституційних рішень. Посилаючись на Прикінцеві та перехідні положеня Закону України «Про національну поліцію» Міністерство соціальної політики прийняло неконституційне рішення, про позбавлення пільг колишніх працівників міліції на 50% знижку на оплату комунальних послуг, які нам були гарантовані державою при виході на пенсію довіку.
Незаконність прийняття такого рішення визнано судами в різних регіонах України.
Пройшов майже рік після набуття чинності вищезазначених Законів та Постанов КМУ, а гарантії соціального захисту та перерахунок пенсії колишнім працівникам органів внутрішніх не забезпечені, закони не виконуються.
Щоб, захистити свої Конституційні права і поновити соціально правові гарантії пенсіонери органів внутрішніх справ масово зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України, до керівників міністерств і відомств нашої держави та з позовами до суду. Проте від бюрократії вони отримали банальні відписки. У той же час позитивні судові рішення, які винесені від імені України на користь пенсіонерів погонними чиновниками та Пенсійними фондами не виконуються.

Але і ці дії не призвели до позитивних результатів. Можновладці не хочуть виконувати, ні вимоги Конституції України, ні Законів України.
10 листопада в більшості регіонів України відбулися акції протестів пенсіонерів силових відомств України. На акціях протесту були прийняті резолюції, в яких пенсіонери висловили свою позицію, щодо бездіяльності Уряду, відомчих міністерств та відомств, а також попередили владу, що вразі не виконання наших вимог ми перейдемо до більш радикальних дій.
Прикро, але складається враження, що ті, хто багаторічною, відданою працею не шкодуючи сил, здоров’я, а інколи і життя, досвід яких вкрай би знадобився в боротьбі з розбурханою злочинністю, сьогодні нікому не потрібні і навіть зазнають зневаги і приниження.
В даний час підготовлений та узгоджується проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про грошове забезпечення військовослужбовців та деяких інших осіб», куди включені військовослужбовці всіх категорій, Управління державної охорони, СБУ, Цивільного захисту, Держзв’язку, державної виконавчої служби. Тобто відомства, яким раніше, разом із МВС Постановою № 1294 від 07.11.2007 року було визначено тарифне фінансування. Тепер поліція відокремлена від інших силових відомств Постановою КМУ №988 від 11.11.2015 року, яка суттєво обходить колишніх працівників МВС.
Таким чином в разі прийняття вище згаданої Постанови КМУ, втрата чинності Постанови КМУ № 1294, без врегулювання вказаних розбіжностей втратиться основа нарахування пенсії нинішнім пенсіонерам МВС і потягне за собою низку проблем. На підставі викладеного,-
ВИМАГАЄМО:
1. Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішні справ України терміново вжити заходів унормування на своєму рівні правонаступництва поліцією органів міліції із збереженням за колишніми працівниками органів внутрішніх справ (міліції) передбачених Законом соціальних та правових гарантій.
2. Міністерству внутрішні справ України відповідно до ч.3,4 ст.63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України № 45, від 13.02.2008р. негайно направити повідомлення у Пенсійний фонд України про перерахунок пенсій пенсіонерам ОВС України.
3. Міністерству внутрішні справ України надати свої пропозиції до Верховної ради України, щодо закладення коштів на забезпечення соціального захисту пенсіонерів МВС України та перерахунку їхніх пенсій у наступному році.
4. Міністерству внутрішні справ України негайно розробити та підписати відомчий акт про усунення наявних розбіжностей, чи ідентичності у визначеннях посад, звань, надбавок і премій в колишній системі МВС, передбачених Постановою КМУ № 1294 від 07.11.2007 року і Національної поліції - Постанова КМУ № 988 від 11.11.2015 року.
5. Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішні справ України та Ліквідаційним комісіям МВС України в областях Пенсійному фонду України та Головним управлінням ПФУ в областях негайно припинити злочинну бездіяльність по вирішенню питання перерахунку пенсій пенсіонерам силових відомств України. Відповідно до Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" та невідкладно приступити до перерахунку і виплати пенсій з 01.01.2016 року.
6. Міністерству соціальної політики України з метою відновлення Конституційних прав на соціальний захист передбачений ст. 46 Конституції України негайно скасувати рішення, щодо позбавлення пільг пенсіонерів ОВС України на 50% знижку по сплаті житлової площі, комунальних послуг та електроенергії і відновити їх з моменту скасування.
7. Міністерству внутрішні справ України вийти з клопотанням до Народних депутатів України про негайний розгляду на найближчому пленарному засідання Верховної Ради України законопроекту №4441 від 14.04.2016 року «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги»
8. Верховній Раді України зняти з розгляду Законопроект № 5130 від 03.11.2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», поданий Кабінетом міністрів України та включений до розгляду у порядок денний п’ятої сесії VIII скликання, як такий, за висновками експертів, що не відповідає Конституції України.
В разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право на здійснення більш радикальних дій та заходів аж до оголошення безстрокової Всеукраїнської акції протесту пенсіонерів силових відомств. Закликавши всіх пенсіонерів силових відомств України, профспілки та політичні партії до Пенсійного майдану, перейти до інших заходів впливу на владу у тому числі політичних разом з відповідними партіями.
Відповідь просимо направити на ім’я Кібкала Івана Дмитровича за адресою: 36034, м.Полтава, вул.
Від імені пенсіонерів МВС України резолюцію підписали учасники зібрання, представники 9-ти областей і м. Киева.

2 комментария:

  1. я щось не розумію.хіба люди "під присягою" мають право на профспілки?

    ОтветитьУдалить
  2. Это же ветераны(пенсионеры), у них есть профсоюз, вот поэтому и дружны! А мы свой профсоюз так и не создали, все надеются на СЧУ, что те жополизы для чернобыльцев что-то порешают!

    ОтветитьУдалить