четверг, 18 февраля 2016 г.

МИНСОЦПОЛИТИКИ СООБЩАЕТ

У   минулому році з 1,1 мільйона пенсіонерів, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, Мінсоцполітики припинило виплати приблизно 180 тисячам. Про це в інтерв’ю „Дзеркалу тижня” заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

 „З них 22 тисячі осіб померли, 150 тисячам виплати припинили на підставі інформації, отриманої від СБУ й правоохоронців, що ці пенсіонери не проживають за зазначеним місцем проживання”, - сказав він.
 За словами Розенка, згідно із законодавством, пенсії та інші види соцдопомоги отримують люди, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, які переїхали і проживають на підконтрольних Україні територіях. „Пенсійний туризм - грубе порушення законів. Але ці випадки є і вони масові. Тому у нас триває активна співпраця з СБУ із перекриття схем незаконного отримання пенсій та інших соцвиплат”, - підкреслив Міністр.
 Очільник Мінсоцполітики нагадав, що з метою посилення адресності надання соціальної допомоги переселенцям і розроблений порядок проведення їх реєстрації та обліку. „У постанові Кабміну чітко вказано, що на затверджених їм довідках ДМСповинна проставляти штамп про проживання людини за конкретною адресою. І це не обмеження прав людини. Якщо вам не потрібна соцдопомога, будь ласка, не реєструйтеся. Але якщо претендуєте на неї, то ми повинні знати, що допомогу отримують переселенці, а не жителі "ЛНР" / "ДНР", - наголосив він.
„Ніяких утисків, ніяких додаткових обмежень прав переселенців не буде. Але ми робимо все для посилення адресності цихсоцвиплат”, - запевнив Павло Розенко.
 Як відомо, зараз також триває непростий процес верифікації пільг одиноким матерям. З січня 2016-го пільги одиноким матерям призначатимуться з урахуванням доходу. «Цю пільгу одержували 600 тис. жінок. Зараз вони проходять перереєстрацію. За нашими оцінками, одержувати допомогу в уже підвищеному розмірі будуть близько 400 тис. жінок», - сказав Розенко.
У минулому році було ліквідовано пільги за професійною ознакою - народним депутатам, суддям, прокурорам, іншим чиновникам та впроваджено механізм визначення права на пільги для окремих категорій громадян з урахуванням доходу, внаслідок чого близько 30% пільговиків втратили своє право на пільги.



Комментариев нет:

Отправить комментарий