понедельник, 15 февраля 2016 г.

У що обходиться платникам податків утримання одного народного обранця

У що обходиться платникам податків утримання одного народного обранця



Один народний депутат обходиться українським платникам податків в 787 830 гривень в 2016 році.

Як пише "Косомольская правда в Украине", про це її повідомили в регламентному комітеті Ради.

В "Нормах витрат на одного народного депутата в 2016 році" значиться, що місячний оклад парламентарія становить 6109 гривень. На руки, за словами самих народних обранців, вони отримують 4800-4900 гривень.

Крім зарплати парламентарії отримують так звані депутатські (представницькі) - 17 425 гривень в місяць. З держбюждету додатково оплачуються і телефонні переговори - 489 гривень на місяць.

Ще 2376 гривень депутат отримує на банківську картку як компенсація проїзду по Україні.
В середньому 13 800 гривень народний обранець отримує компенсації за найм житла.Депутатська канцелярія держбюджету обходиться в 62,5 гривні.

Ще 30 тисяч гривень йде на оплату діяльності помічників народних депутатів - 25 076 гривень зарплатний фонд помічників, 400 гривень - їх відрядження у виборчі округи.Таким чином, щомісяця один народний депутат акумулює близько 65,5 тисячі гривень держкоштів, а за рік - це 787 830 гривень.



2 коментарі:

  1. Зачем с Чернобылец потребовал толкования статей "Чернобыльского закона" и других убрали комментарии???
    Пусть люди дискутируют, они же не нарушают общепризнанные правила этики.
    Админ, верните комментарии - так нечестно с вашей стороны.
    Відповісти
    Відповіді
    1. Знаєте, всі ці "зригування " переривчатих фраз на кшталт "я самий заслужений " і "ти сам дурень "– вже набридло перечитувати. Це просто займає дорогоцінний час. Здавалося б, що тут мали б спілкуватися серйозні люди, які висловлювали б аргументовано свої думки й погляди на ті, чи інші питання. Проте, окрім як обопільного "лайнометання ", нічого змістовного немає. Так і хочеться запитати у деяких коментаторів: А що ви тут, панове, з’ясовуєте і вирішуєте?! Вам це допомагає у житті?
      Загалом, складається таке враження, що багато з поміж нинішнього контингенту дописувачів вже перестав писати скверні слова на стінах і огорожах, але з приходом нових технологій, став це робити в соціальних мережах.

1 комментарий:

  1. це діючий і сьогодні.але у нас є "заслужені" відставні.додавайте і їх.питання в другому. а яку користь принесли (висловлюючись терміном села;-скільки літрів молока надоїли на корову, чи скільки гектарів землі вони зорали?).

    ОтветитьУдалить