пятница, 19 января 2018 г.

БЕЗ ВОДЫ И НЕ ТУДА И НЕ СЮДА..................

ДЛЯ  ЧЕРКАЩАН  И ГОСТЕЙ  ГОРОДА

19  січня 2018
10:55:27


·



Місця підвозу води в м. Черкаси в період відсутності водопостачання (ОНОВЛЕНО)



У зв’язку з відсутністю водопостачання в Черкасах продовжать підвозити технічну воду. Як повідомив начальник управління цивільного захисту ЧМР Андрій Саленко, сьогодні, 19 січня 2018 року, воду роздаватимуть у період часу із 12.00 до 14.00.

– Якщо у цей проміжок часу цистерни будуть відсутні, це означає, що вода в них закінчилася, тож машини поїхали поповнити запаси, – говорить він. – Просимо всіх поставитися з розумінням до цієї ситуації.

Якщо до вечора водопостачання в місті не відновлять, підвіз води буде організовано за цими ж адресами з 18.00 до 21.00.

 
№ п.п
Мікрорайон, вулиця
1.
Митниця (Гагаріна-Хмельницького, біля Гранд-маркету)
2.
Площа 700- річчя (біля траторії «Папа Карло»)
3.
Хімселище (Палац спорту «Будівельник»)
4.
Південно-Західний (Сумгаїтська-Віталія Вергая, біля магазину АТБ)
5.
Південно-Західний (біля СУБ Соснівський)
6.
Центр (перехрестя Смілянська-Надпільна )
7.
Центр (Пушкіна-Шевченка, біля пивоварні «Оскар»)
8.
Луначарського (біля магазину АТБ)
9.
Район Новопречистенської (колишня Сєдова, перехрестя Різдвяна-Шевченка)
10.
Район залізничного вокзалу (навпроти центрального входу до залізничного вокзалу)

Звертаємо Вашу увагу – вода артезіанська, неочищена підлягає кип’ятінню.
19
січня 2018
14:39:17

·


Міський голова: «Лишилось обстежити 15 кілометрів повітряних ліній, які пролягають через ліс. Вже виявлено 5 пошкоджень»



– Ситуація, яка складається з ліквідацією пошкоджень на високовольтних лініях електромереж у районі Сокирного, що призвели до зупинки Дніпровської водоочисної станції та відсутності води у місті, досить серйозна. Мережі у цій частині пролягають через ліс, де багато повалених дерев і товщина снігового покриву досягає одного метра. Тоді як під ним вода та  болото. В таких умовах сьогодні від самого ранку працюють бригади ПАТ «Черкасиобленерго», Міського РЕМу , управління ДСНС у Черкаській області та міські служби. На цей момент виявили п’ять істотних поривів електроліній, один з яких вже ліквідували. Ще лишилось обстежити 15 кілометрів шляху, крізь який пролягають високовольтні повітряні лінії. Зауважу, аби енергетики могли це зробити, рятувальники із залученням важкої техніки розчищають дорогу через лісові хащі. Тобто люди і техніка діють у вкрай напруженому і важкому режимі. Щиро вдячний всім, хто зараз працює над усуненням наслідків негоди, аби забезпечити світло і воду в місті.

Так, міський голова Анатолій Бондаренко сьогодні під час засідання комісії з комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прокоментував  перебіг подій з усуненням наслідків негоди.
За його словами, щойно енергетики полагодять пошкоджені електромережі у районі Сокирного та подадуть світло до Дніпровської водоочисної станції, почнеться робота з відновлення водопостачання в місті. 
За інформацією директора КП «Черкасиводоканал» Сергія Овчаренка, існуючі резервуари заповнені на 2,5 метри водою. Цього обсягу вистачить, орієнтовно, на 4-5 годин. Якщо за цей час відновиться електропостачання станції, є змога у максимально короткий термін подати воду в оселі черкасців.


Якщо це відбудеться пізніше – є загроза, що в мережі потрапить повітря. Тож, аби убезпечити їх від гідроударів, на відновлення водопостачання може знадобиться вже  близько 10-12 годин.


Комментариев нет:

Отправить комментарий