воскресенье, 28 января 2018 г.

Черкащани стрімко біднішають


article6757-300x188
Українці збідніли за останній рік на 10 відсотків. Про це заявила Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова, пише “Народний кореспондент”.
За статистикою ООН, за межею бідності в Україні перебувають 78 відсотків від людей. Така ситуація може призвести до соціальної нестабільності та появи тоталітарного режиму, вважають експерти. Однак не виключають, що за сприятливих умов за 2-3 роки добробут українців може зрости.
Україна посідає 83-є місце за рівнем розвитку суспільства, опустившись за останній рік на 7 сходинок рейтингу, визначають експерти ООН. Таке падіння викликане тим, що реальні доходи українців упали на 10 відсотків, і зросла кількість малозабезпечених, пояснює омбудсмен України Ніна Карпачова.
«ООН зазначає, що абсолютну бідність в Україні начебто подолано. Але відносна бідність Україні, за їхніми критеріями, складає
78 відсотків. Тобто, в такої частини українців споживчий кошик менший від визнаної у світі межі бідності – 17 доларів на день. Це серйозне питання для нашої держави. Потрібно чітко поставити діагноз і чітко подолати цю хворобу. Адже саме через бідність унеможливлюється реалізація більшості прав людини», – каже омбудсмен України.

1 комментарий:

  1. Відносна бідність по ВСІЙ Україні, складає офіційно 78 відсотків, і ці дані ще занижені.

    ОтветитьУдалить