среда, 30 марта 2016 г.

Хто вшанує нагородою рядового ліквідатора-героя?!

Хто вшанує нагородою рядового ліквідатора-героя?!

Нагородження знаком пошани ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Адрес відео: https://www.youtube.com/watch?v=NzyFwDfg2aU

Замітка від редакції:

Хто вшанує нагородою рядового ліквідатора-героя?!

Як видно з відеоматеріалу, завтра, 31 березня, в "Українському домі" вшановуватимуть учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вручаючи 310 особам знаки народної пошани "За громадянський подвиг".

Зрозуміло з цього відео, що знову нагороди дістануться наближеним і "надто шанованим" ліквідаторам, яких до списку "народної пошани" подавала вся та же "громадськість" через обласні державні адміністрації. 
Звичайно, що цей захід не є державним, а самі нагороди можна вважати звичайнісінькими бляшанками. Проте, у чергове тисячам учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС доводиться відчувати приниження вже не з боку держави, яка не спромоглася у 30-ті роковини гідно оцінити подвиг ліквідаторів хоч якоюсь нагородою, але вже із боку громадськості. 

Водночас виникає прохання не лише до організаторів подібних заходів, але й тих, хто "заміряв" подвиг ліквідаторів: Шановні! Покажіть той прилад чи міру, якими ви все це заміряєте і міряєте! 

А по-друге, а як бути з тими десятками тисяч ліквідаторів, які не казками з телеекранів розповідають про свої геройства, але просто і скромно, як належить справжнім чоловікам, виконали свій громадянський і конституційний обов'язок, ліквідовуючи аварію на ЧАЕС? Хто  же їх нагородить і вшанує?

Зрештою, про що тут говорити! Мабуть, справжня нагорода, для справжніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС, очікуватиме їх виключно на Небесах!

4 комментария:

  1. Цинізм не має меж.310-героїв яких нагородили.Це ті,що прогинаються перед любою владою.А як же інші?Вони не достойні цієї нагороди?чи вони не такі герої.А своїм на жаль вже колишнім друзям які продались за 30-срібних можу тільки поспівчувати.Це ваша ціна.Прізвища не буду перелічувати із-за етичних норм.Ганьба вам всім.

    ОтветитьУдалить
  2. Реально, за 30 лет никто не вспомнил за солдат - срочников, пацанов 18 - 20 лет. Нас было не так много а сейчас ещё меньше. Там бесплатно работали и сейчас пенсии минималки. Так как стажа небыло, зарплаты небыло, соответственно и пенсию не из чего начислять. Не идиотизм ли???

    ОтветитьУдалить
  3. Прошу розмістити на сайті мою заяву про відмову від нагороди "Громадська пошана" в Українському домі. Ця відзнака ніякого відношення до 30 річниці не має. Тим паче що в місті Олександрия, Кіровоградської обл. сьогодні проживає майже 800 ліквідаторів 1 та 2 категорії і кожен із них заслуговує на шану та пошану. Тому вважаюю, що якщо президент не нагородив своїх Героїв, то громадсько організація не мала право відмивати наші кошти, виділивши серед всіх тільки 341 людину. З повагою ліквідатор 1986 року, в/ч 01094, кубок 1 Людмила Комлєва. Лист додаю.

    ОтветитьУдалить
  4. Виктор4/06/2016

    Большего плевка в душу ликвидаторам трудно и придумать...Пусть эти "каиновы отметины" на всю оставшуюся жизнь жгут иуд их получивших....Позор!

    ОтветитьУдалить