вторник, 15 марта 2016 г.

Блокада международной трассы Киев--Харьков ( Одесса ) чернобыльцами г. Лубны.

Как сообщил,  один  из организаторов  акции,  В.  Виноградов, на место акции   для  поддержки, прибыл народный  депутат Каплин  С. 
Брифинг  которого,  по  этому  вопросу  смотрите  в 14-00   на канале  "Рада" 
 Каплин зафиксировал количество участников  акции в количестве  70 человек.









Прем’єр-міністру України
Яценюку А. П.      

Голові Полтавської обласної
державної адміністрації
Головку В.А.

Голові Лубенської районної
державної адміністрації
Дзусю І.В.
                                                                                                                                           
                                                           ВИМОГА                            
Мусимо констатувати, що у м. Лубни Полтавської області зростає соціальна напруга, пов’язана з однією з найболючіших проблем -  забезпеченням прав  ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Вирішення пенсійних та соціальних гарантій цієї категорії громадян повинно стати першочерговою задачею не лише для місцевих органів влади, а, перш за все, для влади та Уряду.
З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, належного забезпечення соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також посилення уваги суспільства й світової спільноти до проблем подолання наслідків цієї техногенної катастрофи указом Президента України №702/2015 «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» оголошено в Україні 2016 рік Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.
Постановою Верховної Ради України від 12.11.2015 №793-VIII «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» дано доручення Кабінету Міністрів України у Державному бюджеті України на 2016 рік передбачити збільшення видатків на пенсійне забезпечення інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілих дітей та евакуйованих у 1986 році із зони відчуження, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою.
        За результатами зустрічей представників громадських організацій інвалідів-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з керівниками відповідальних міністерств, вважаємо за доцільне в даній ситуації прийняти проект Закону України Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 17.12.2015 розроблений Міністерством соціальної політики України.
        В той же час, на період до прийняття даного законопроекту, вимагаємо, внести зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011р.   №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та встановити мінімальний розмір пенсії по 1 групі інвалідності – 530% прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, 2 гр. – 475% прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, по 3 групі – 420% прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність для ліквідаторів 1986 – 1990 років.

Враховуючи зазначене вище, вимагаємо розглянути вказане питання на найближчому урядовому засіданні, та врахувати фінансове забезпечення соціального захисту цієї категорії громадян в Державному бюджеті України на 2016 рік і не допустити ліквідації пільг та соціальних гарантій ліквідаторів , які своїм життям та  здоров’ям забезпечили  існування нашої держави.

Лубенські ліквідатори  аварії на Чорнобильській АЕС

9 комментариев:

  1. Анонимный3/15/2016

    молодцы это хоть что то, а не на диване лежать и ждать манны небесной

    ОтветитьУдалить
  2. В.І.Виноградов3/15/2016

    Не так сталося, як гадалося. У Лубнах зареєстровано аж 5 чорнобильських організацій. Сього дня 2 з них, а саме міськСЧУ та міжрайонне об'єднання інвалідів провели вищевказаний захід. На жаль райСЧУ, Чорнобильці Лубенщини та Ветерани чорнобиля проігнорували даний захід. Р.S. Мабуть у членів цих організацій з соціалкою та пенсіями все гаразд. Тим паче, що на відміну від акцій в Києві на які потрібні значні кошти та здоровя, тут ми на своїй землі.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный3/15/2016

      Они умеют только писать гадости на Вас на сайте ВОВЧ. Эта акция принесет больше ползы, чем ихние высткпления 16 и 23 Вообще ВОВЧ пакостный сайт Мало того, что комменты фильруют в свою ползу, так еще стравливают чернобыльцев Ясно мент продался и думает, что все такие И модератор ХУЙЛО.

      Удалить
    2. Анонимный3/15/2016

      За вовч не знаю.А из Чернобылцов Лубенщины было не меньше 15 ликвидаторов аварии 1986 года .И ты об этом знаеш.

      Удалить
    3. ликвидатор 863/15/2016

      может и другие города помогут и у себя тоже перекроют. это была репетиция.следующая акция-22 марта. присоединяйтесь.

      Удалить
  3. Анонимный3/15/2016

    Я уже давно в черном списке ВОВЧ, но как-то не жалею, потому что правду и конкректные факты там не печатают! А только бла-бла и всякую х-ю и все ни о чем. Проскурину и прочим из удалой тройки легче навесить лапшу лицам нетрезвого поведения или просто больным людям, которые до сих пор хотят, чтобы просто кто-то за них добился пенсий по закону! А эти популисты хреновы были инициаторами 1210, и теперь до сих пор как-бы борцы за правое дело! А в натуре волки в овечьей шкуре!

    ОтветитьУдалить
  4. Анонимный3/15/2016

    В Харькове уже давно договорились с губернатором.А на местах и в советах сидят свои люди которые за побрякушки и сто грамм готовы жопу лизать "своему" председателю.Вы посмотрите кто приходит в общество.Больным и немощным ничего не подписывают,и естественно все сделают чтобы никто никуда невыходил.

    ОтветитьУдалить
  5. Анонимный3/16/2016

    А где ты видил нормального мента

    ОтветитьУдалить
  6. Владимир3/16/2016

    ВОВЧ больше похоже на сайт КГБ илиГестапо,что то написал не так сразу блокируют,надо писать только что им по душе,меня уже как полгода заблокировали за правыду которую я написал о сайтеВОВЧ

    ОтветитьУдалить