вторник, 22 декабря 2015 г.

ПОЧТА НА БЛОГ







Президенту України
Порошенку П.О.
Голові Верховної ради України
Гройсману В.Б.
Прем’єр Міністру
Яценюку А.П.
Звернення


Шановні високопосадовці.
 Ми констатуємо факти про те, що протягом останніх 24 років жителі Тальнівщини, як і інші громадяни України,  в своїй більшості, стали бідніше жити, важко стало отримувати освіту, медичні послуги, житло та роботу.
Катастрофічно зросло безробіття як в місті, так і на селі. Коли в 1990році працювало в районі 32070осіб, або 95,8% від працездатного населення, то в 2015р. працює (разом наймані та займаються підприємництвом) – 7180 осіб, або 29,6% від працездатного населення.
Порівняємо об’єми річного виробництва на кожного жителя району (не зважаючи на зменшення населення):

 1990р
 2014р.
Вироблено промислової продукції,  дол. США
67,468млн дол., або в теперішніх грошах – 1 млрд 552 тис грн

Відсутня статистика
Виробництво мяса, т
10290
1272
Виробництво молока, т
42400
8220
Вирощення зерна,т
113400
145936


Порівняємо добробут населення із сусідньою Польщею:
ВВП на душу населення в Польщі
1992р – 6513
 дол США
2014р. – 25247 дол. США
ВВП на душу населення в Україні
1992р -  6738 дол США
2014р – 8681 дол США

Непомірно зріс зовнішній борг України, що катастрофічно веде економіку до дефолту.
Україна із великими потенційними можливостями скотилася до самих відсталих країн світу по виробничому  та життєвому рівні населення.
На нашу думку вся причина в тому, що кожного разу приходило невдале керівництво до влади, яке все робило, щоб знищити виробництво, послати з торбами українців по світу шукати роботу, кинути жителів у бідність.
Була велика надія, що після Майдану гідності нова влада у Ваших особах поліпшить ситуацію. Проте стає з кожним днем все гірше і гірше: 1) збільшено тарифи на енергоносії; 2) зросло безробіття; 3)зросла смертність населення; 4) не кінчається війна; 5)тільки в нашій країні при Вашому керівництві за день було  втричі штучно  «обвалено» гривну, що дало незаконно нажитися   за рахунок жителів України,  окремим шахраям.
Нас турбує, що на цьому процес знищення України не закінчується. 
1.       Під красивим гаслом «децентралізації» влади,  відбуваються об’єднання сільських громад, що приведе до дальшого зникнення сіл та винищення населення.  Депутати районної ради на початку цього року звернулися в обласну раду із листом про те, що жодна із громад району не погодилася на приєднання як до інших, так як  і когось не хочуть приєднувати до себе, проте волю громад і прохання депутатів  проігноровано.
2.       Вами планується  в Україні збільшити податкове навантаження на середній бізнес та сільгоспвиробників, що приведе до дальшого знищення економіки України, приведе до дальшого зубожіння населення.  Відомо із теорії, що є межа податків і зборів, при яких виробництво стає нерентабельним. Для прикладу парламентом Грузії від 5 червня 2011р. прийнято закон «Акт економічної свободи», яким заборонено переходити дану межу, проте в Україні межа податків збільшена вдвічі. Через це - відсутнє виробництво, тому безробіття, тому бідність, тому напрям на втрату України.
Виходячи із попереднього, вимагаємо:
1.       Провести зміни в Податковому кодексу, які б зменшили податковий тиск на всяке підприємництво  до  межі, що нижча  можливості розвитку товарного виробництва.
2.       Законодавчо встановити межу податків і зборів в Україні, які б давали змогу розвитку товарного виробництва.
3.       Сільгоспвиробникам на основі об’ємів податків 2015 років запровадити сукупний податок  від кадастрового гектару землі.
4.       Заборонити встановлювати податки на виробничу нерухомість. Землю сільськогосподарського призначення як особливу  життєву першооснову (як повітря, сонце і т.п.) назавжди заборонити будь-кому продавати.
5.       Заборонити приватним підприємствам займатися  виготовленням державних документів – встановленням оцінки земель та майна, виготовленням державних сертифікатів, електронних ключів, електронних підписів, бланків паспортів, програм  податкової звітності та ін. Все це виливається в додаткові збори для підприємництва. Цими  справами повинні опікуватися державні органі безкоштовно, або за символічну плату.
6.       Заборонити штучно, без погодження із громадами, приймати рішення про їх об’єднання.
7.       Жодні закони не подавати на обговорення у Верховну раду без попереднього обговоренні їх із громадськістю.   
8.       Повернути із офшорних зон кошти, вивезені з України, а це річний бюджет держави. Ці кошти не забрати в їх власників, а заставити використовувати для розвитку української економіки.
9.       Організувати повсюдну заготівлю лишків сільськогосподарської продукції в населення та використання її для експорту.
10.   Використовуючи досвід інших країн (Польщі) для збереження села - запровадити обмеження в пільговому землекористуванні в межах 300га та вимогу, щоб землекористувач жив в населеному пункті, в адмінмежах якого знаходиться його земля і сам безпосередньо  повинен працювати біля неї. Якщо хоч одна із цих умов не виконується – то такий землекористувач не користується пільговими умовами.
11.   Податки юридичні особи повинні сплачувати не за місцем реєстрації, а за місцем здійснення підприємництва.
12.   Керівництво землями, водними ресурсами та лісовими масивами,що розміщені в адмінмежах сільських рад покласти на  територіальні громади цих сіл. 

    Звернення  затверджено сесією районної ради 

Голова  _____________________ В.О. Любомська

До Звернення приєдналися громадські та районні організації політичних партій:
  1. __________________________
  2.  


Комментариев нет:

Отправить комментарий