понедельник, 14 декабря 2015 г.

Кому медаль за "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" а кому і мімнмальні пенсіі

До проекту Закону України "Про внесення змін до додатка N 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо видатків на виготовлення медалі "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи"

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект Закону підготовлено для забезпечення реалізації законодавчої ініціативи щодо запровадження медалі "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи", що подано на розгляд Парламенту разом із цим законопроектом.

Так, проектом Закону "Про внесення зміни до статті 8 Закону України "Про державні нагороди України" щодо запровадження медалі "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" пропонується запровадити зазначену державну нагороду з метою забезпечення належного вшанування героїзму, мужності, самовідданості та високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з нагоди відзначення 25-ї річниці завершення основного етапу ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та у зв'язку з 30-ю річницею Чорнобильської катастрофи.

2. Цілі і завдання прийняття акта

Основною метою проекту Закону є забезпечення фінансування виготовлення медалі "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи".

3. Загальна характеристика і основні положення проекту акта

Проектом пропонується здійснити перерозподіл коштів у сумі 31149,8 тис. грн. шляхом зменшення обсягу видатків за бюджетною програмою 2501200 "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", головним розпорядником якої є Мінсоцполітики, та збільшення їхнього обсягу для забезпечення виготовлення медалі України

"За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" за бюджетною програмою 0301050 "Виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків", головним розпорядником якої є Державне управління справами.

Розподіл зазначених видатків можливий у зв'язку з наявністю економії бюджетних коштів, що виникла за бюджетною програмою 2501200 "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

Реалізація проекту не потребує внесення змін до інших законодавчих актів України.

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Згідно з нижченаведеними розрахунком на виготовлення медалі "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" потреба становить 31149,8 тис. грн.

Відповідна категорія осібЧисельність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, осібВартість нагороди*, грн.Всього по відповідним категоріям, грн.
1632101408849400
212505914017508260
3342291404792060
ВСЬОГО:22249814031149720

* - за інформацією підприємства "Нагороди України".

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття акта


Встановлення та забезпечення фінансування виготовлення державної нагороди - медалі України "За участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" сприятиме гідному вираженню від усього українського народу вдячності учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у період 1986 - 1990 років за особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Народний депутат України
Н. Ю. Королевська

5 комментариев:

  1. А ЧОМУ НЕ ЦЯ НОГОРОДА? - ОРДЕН "За мужність" I, II, III ступеня ( 720/96 ) - для
    відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних
    органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при
    рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації
    наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а
    також в інших випадках при виконанні військового, службового,
    громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя;

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. За орден надо доплачивать к пенсии 25% прож.мин. а за медаль НЕТ.
      Цацка есть цаца

      Удалить
    2. За орден надо доплачивать к пенсии 25% прож.мин. а за медаль НЕТ.
      Цацка есть цаца

      Удалить
  2. а списати з чорнобильської статті пару десятків міліонів це значить нормально?так це ще проект.а як піде в роботу, на випадок ухвалення, там добавиться ще пару.так хотя би пацанів срочників 86 року нагородили.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный12/15/2015

      "Хамса"
      Уважаемый Михаил Васильевич! Данное "награждение" не более чем фикция. Что касается срочников их почти всех уже наградили деревянным орденом. Срочники останутся в памяти ликвидаторов аварии реально работавших на ЧАЭС 1986 г. - как "таракановцы" (СА, химики, жел.войска, водители УМРов и т.д.), "владимировцы" (ТФ, БФ, ЧФ, СФ и Каспийская флотилия - дезактивация, разведка внутри 3-го блока и все "жаркие места"), ну и "вэвэшники" (охрана ЧАЭС в основном "среднеазиаты"). С памяти бывших народов СССР сотрут память также и о партизанах когда большая часть их умрет. Ларчик открывается очень просто - солдаты и матросы срочной были - СОВЕТСКИМИ ВОИНАМИ ставшие как их деды в годы ВОВ своим телом на защиту не только СССР но и всего мира. Что касается партизан хоть вы и мобилизованные, но носили на погонах и пилотках советские атрибуты, а значит подвиг партизан-ликвидаторов "народный" - вернее партизаны те же "советы" и не гласно подлежат забытью. Для проформы Вас "хвалят" за подвиг, но нет ни одного памятника солдату, матросу срочной или партизану ликвидатору ЧАЭС в военной советской форме. Да,да такой памятник снесут и подлежит он "ДЕКОММУНИЗАЦИИ".Наверное Вам ликвидаторам не видать настоящего уважения, почтения, положенных выплат при этом курсе "политических элит", которые разворовали богатства СССР и люто боятся народ как истинного хозяина наворованных богатств. Одним словом всем терпения и может наши дети или внуки доживут до "светлого будущего".

      Удалить