четверг, 17 декабря 2015 г.

Яресько розповіла, якими будуть зарплати та пенсії наступного року

Яресько розповіла, якими будуть зарплати та пенсії наступного року

Міністр фінансів Наталя Яресько заявила про те, що мінімальна зарплата і прожитковий мінімум в 2016 році будуть підвищуватися в два етапи, з 1 травня і з 1 грудня.

Про це вона заявила, представляючи в парламенті проект бюджету на наступний рік, передає УНІАН.

«Наступного року ми плануємо в два етапи, з 1 травня і з 1 грудня, підвищити мінімальну зарплату і прожитковий мінімум на 12,5% протягом одного року», - сказала Яресько.

За її словами, мінімальна зарплата з 1 травня складе 1450 гривень, що на 72 гривні більше поточного розміру, а з 1 грудня - 1550 гривень, або на 100 гривень більше, ніж на 1 травня 2016 року.


Яресько також повідомила, що видатки бюджету, пов'язані зі зростанням соціальних стандартів в 2016 році, збільшаться на 43 млрд гривень. У той же час, міністр зазначила, що уряд планує заощадити близько 70 млрд гривень, що відповідає 3,1% ВВП, шляхом підвищення ефективності та адресності державних соціальних витрат. Інструменти для цього, за словами Яресько, передбачені в проекті закону №3628 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)».

Також бюджетом, за словами міністра фінансів, передбачено підвищення обсягів надання субсидій. Витрати на покриття зростання тарифів для населення зростуть у 2016 році до 35 мільярдів гривень з 24,4 мільярда гривень. Субвенції місцевим бюджетам на допомогу малозабезпеченим сім'ям, інвалідам та іншим збільшаться на 2,4 міліларда гривень. Виплати соціальної допомоги батькам-вихователям і прийомним батькам дітей-сиріт збільшаться до 800 мільйонів гривень з 600 мільйонів гривен

Комментариев нет:

Отправить комментарий