четверг, 24 декабря 2015 г.

Щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи

Щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи

До Міністерства соціальної політики постійно
звертаються вдови щодо непризначання їм пенсій у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до статті 54 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, за матеріалами пенсійної справи (померлих інвалідів – ліквідаторів), в яких знаходяться довідки про заробітну плату, одержану за роботу в зоні відчуження, підтверджені первинними документами.
З метою вирішення зазначеного питання Міністр соціальної політики України П. Розенко листом від 24.12.2015 № 19588/0/14-15/039 звернувся до Голови правління Пенсійного фонду України О. Зарудного з проханням припинити практику витребування у вдів чисельних довідок, які знаходяться в пенсійній справі померлого інваліда – ліквідатора, на підставі яких йому провадилась пенсійна виплата та довести інформацію до структурних підрозділів Пенсійного фонду України.

читать
Міністерство соціальної політики листом від 24.12.2015 № 19582/0/14-15/1-15 звернулось до Міністерства екології та природних ресурсів з проханням вжити необхідних заходів щодо проведення засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, утвореного розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1161-р.


Також, для врахування у проекті Плану заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, були надані пропозиції громадських організацій.



1 комментарий:

  1. ДА И С ПРОШЛОЙ ВЛАСТЬЮ КАКАЯ НИ КАКАЯ СТАБИЛЬНОСТЬ БЫЛА,А ЭТА ВЛАСТЬ,ВОЙНЫ,РАЗРУХИ,РОСТ ЦЕН, И ОДНО ТВЕРДЯТ О БЕЗВИЗОВОМ РЕЖИМЕ,ДА НА ХЮЮ ЕГО ВИДЕЛИ

    ОтветитьУдалить