четверг, 14 декабря 2017 г.

  
Законопроект пенсійного забезпечення військових передбачив зміни і для ліквідаторів чорнобильської катастрофи з числа військових строкової служби, - Андрій Рева
14.12.2017 | 16:07
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ


Зустріч Міністра соціальної політики України Андрія Реви  із представниками громадських організацій чорнобильців, що відбулася напередодні дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пройшла в обговоренні варіантів вирішення нагальних соціальних потреб.
Незважаючи на всі  труднощі,  проблеми поетапно вирішуються. Так, розроблений Міністерством, законопроект пенсійного забезпечення військовослужбовців передбачає зміни  пенсійних виплат  і для військових строкової служби, котрі у  1986 році на рівні з офіцерами, ціною власного здоров’я і життя  блокували і ліквідовували  катастрофу на Чорнобильській АЕС.
До слова, на останньому засіданні Уряду Прем’єр-міністр України  Володимир Гройсман  дав протокольне доручення направити законопроект до Ради національної безпеки й оборони.   
«Правильно виписати критерії пенсійного забезпечення для всіх категорій чорнобильців – це робота не одномоментна, а  покрокова, - зазначив Міністр соціальної політики Андрій Рева.  Нам потрібно зараз жорстко запроваджувати статус, а особливості нарахування пенсій повинні бути прописані за єдиними правилами. І для вирішення проблеми, треба діяти за чіткою парадигмою: приймати постанови частинами, визначати больові точки й ліквідовувати їх. Так само, як ми зараз впроваджуємо закон про пенсійне забезпечення на загальних підставах. Однак я вкотре закликаю вас – об’єднатися для того, аби вирішення проблем було якіснішим і дієвішим”.
Щодо невизначеності статусу, то  на зустрічі звучало декілька  фактів, котрі посилюють усвідомлення  потреби не зволікати з його введенням. Наприклад, відсутність статусу  ускладнює боротьбу із захворюваннями внаслідок чорнобильської аварії  дітям 2-3 покоління  евакуйованих постраждалих. За даними ГО „Діти Чорнобиля”, чимало народжених у 1988-1089 роках мають онкозахворювання. І на особливу підтримку від держави, як постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, у лікуванні вони розраховувати не можуть, оскільки строк дії  відповідного посвідчення закінчився у їхніх батьків ще у віці 18 років.
Також Андрій Рева акцентував увагу на  забезпеченні житлом чорнобильців, зазначивши, що відповідна програма має діяти так само, як і щодо учасників бойових дій, котрі мають інвалідність, тобто – виділяються кошти, за які потребуючі самі купують собі житло.
„Протягом року ми будемо працювати над збільшенням коштів для чорнобильських програм, бо їх для виконання усіх необхідних  планів не  вистачає, - сказав, підбиваючи підсумки зустрічі, Андрій Рева. -  Зараз серед пріоритетів Міністерства соціальної політики України у питанні  вирішення проблем чорнобильців,  – покращення пенсійного забезпечення, санаторно-курортне лікування і реабілітація, забезпечення житлом і автомобілями”.




8 комментариев:

  1. Из всей этой кутерьмы, возникает очень логичный вопрос: а нужно ли было ломать в Законе 6,8.10.пенсий, чтобы сейчас выдумывать велосипед.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Может власть тогда и не хотела.но руководители-станционщики из СЧУ, в то время решили иначе т.е. в свою
      Вы надеюсь видели видео встречи чернобыльцев и Тигипко в Луганске. Он хотел по другому, всем по 6-8-10. Но много Но Имеем то что имеем

      Удалить
    2. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
    3. Читайте. Ответ тут
      http://chornobylnabat.blogspot.com/2017/12/blog-post_15.html

      Удалить
    4. відповіді однозначної немає! як із здорового глузду дивитися то треба було в найскорішому порядку зупинити навалу інвалідів за рахунок постраждалих і зон 3-4ю це однозначно!!! але це треба було просто дати завдання юристам!!! передумовою отримання державної пенсії по ст 54. п 4 є участь і робота в зоні . тільки в зоні відчуження !!! тобіш 30 км!!! а наші так звані специ із упф чи по незнаню чи навмисно за бабки програвали суди! шоч ви знаєте які це суди! вони за гроші винесуть рішення що я вбив берію!аще в пункті 4 треба було просто внести ОДНЕ СЛОВО ЩО ПЕНСІЯ ЛІКВІДАТОРА ЯКИЙ СТАВ ІНВАЛІДОМ НЕ МОЖЕ БУТИ НИЖЧОЮ.... І ВСЕ ! АЛЕ ЦІ ССУЧИНІ СЧУШНИКИ ЗРОБИЛИ ІНАКШЕ ВОНИ СКОРИСТАЛИСЯ СИТУАЦІЄЮ І ПІДІМ'ЯЛИ ПІД СЕБЕ КАБМІН! ТИМ ЩО УБІДИЛИ ЇХ ПРИЙНЯТИ ПОСТАНОВУ! І ВОНА ВІДСІКЛА ЦЮ НАВАЛУ АЛЕ ЦІНОЮ НАШИХ ПЕНСІЙ!! ЗАРАЗ ЦЯ ПАДАЛЬ РЕВА ПАТЯКАЄ ТЕ САМЕ!! А ТРЕБА ПРОСТО ВИЗНАЧИТИ СТАТУС ЛІКВІДАТОРА ХТО Є ХТО ЯКЩО ТИ ВІЙСЬКОВИЙ ТИ ВИКОНУВАВ ОБОВ'ЯЗОК ПО ЗАХИСТУ БАТЬКІВЩИНИ. ПИТАНЬ -0. ЯКЩО ТИ СТАНЦІОНЩИК ТО ВТЕБЕ РЕГРЕС! ТИ ОТРИМАВ ЗАХВОРЮВАННЯ ПО ПРОФЕСІЇ! І ТИ НЕМАЄШ ПРАВА РАХУВАТИСЯ ЛІКВІДАТОРОМ! ТЕПЕР НА РАХУНОК ЩО ЦЯ СВОЛОТА КАЖЕ ПРО ТЕ ЩО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ( ТАК ЗВАНІ ПАРТИЗАНИ )НЕМАЮТЬ ПРАВА НА ТУ САМУ ПЕНСІЮ ЩО І СОЛДАТИ СТРОКОВИКИ! ХАЙ ПАДЛО ПОЧИТАЄ ЗАКОН 2263 СТ3 П Г. Я ПЕРЕЛОПАТИВ ВЕСЬ ІТЕР ! А ТАКОГО ПОНЯТТЯ ЯК ДІЙСНА СЛУЖБА ПРОСТО НЕМАЄ !!! Є ТАКЕ ПОНЯТТЯ ЯК ТЕРМІНОВА СТРОКОВА СЛУЖБА !! ТОБІШ СЛУЖБА НА ТЕРМІН!!! МИ ТЕЖ БРАЛИСЯ ВІЙСЬКОМАТАМИ НА ТЕРМІН!!! ПЕНСІЙНИЙ ЗАРАЗ ВЧЕПИВСЯ В ТЕ ЩО ПУНКТ Г ГЛАСИТЬ ЩО ПЕРЕДУМОВОЮ ТОГО ЩОБ ВВАЖАТИ ПАРТИЗАНА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЕМ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ ПОТРІБНО ОТРИМАТИ ПОРАНЕННЯ КОНТУЗІЮ АБО КАЛІЦТВО. ХОЧ ПІД ПОНЯТЯМ КАЛІЦТВО ПІДПАДАЄ ТАКИЙ ВИРАЗ ТА ІНШЕ!! А ПІД НИМ Я ТАК РОЗУМІЮ Є ТЕЖ І ЗАХВОРЮВАННЯ ОТРИМАНЕ ПРИ ВИКОНАННІ ВІЙСЬКОВИХ ОБОВ'ЯЗКІВ!!! ТО ВАРТО НАМ ВСИМ ЗАРАЗ НАВАЛИТИСЯ НА СУДИ ХАЙ ВИНОСЯТЬ РІШЕННЯ!!! ТАМ ВСЕ ДУЖЕ ПРОЗОРО НА РАХУНОК СТАТУСУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ!! Я ВЖЕ ЛОДАВ ЗАЯВУ ДО УПФ ПРО ПРИЧНАЧКННЯ МЕНІ ПЕНСІЇ ПО ПУНКТУ 9 ПР.1 ПОСТАНОВИ 1210.... ДАВЙТЕ ПІДПРИМАЙТЕ РАЗОМ МИ ЇХ ЗДОЛАЄМО ТИМ ПАЧЕ ЗАКОН НА НАШІЙ СТОРОНІ ! ЦЕ Я ТАК РОЗУМІЮ НАШ ОСТАНІЙ ШАНС ! ВОНИ ЗРОБИЛИ ПОМИЛКУ А МИ МУСИМО ЦИМ СКОРИСТАТИСЯ!!!!

      Удалить
  2. А деж ви поділи інвалідів ліквідаторів авірії на ЧАС???????

    ОтветитьУдалить
  3. У 86році половина гражданських було, що за них забули????? Сійчас інвалід Ччорнобиля получа мінімальну пенсію.. Де ваша довбана справедливість....

    ОтветитьУдалить
  4. Жестко рещают со статусом!!! Вот так и кушаем Лапшу много лет! Рева пусть не изобретает велосипед , а платит по закону 6-8-10! По группе инвалидности, полученной насильственным путем по защите ГОСУДАРСТВА ОТ ЯДЕРНОГО ЗАРАЖЕНИЯ!!!

    ОтветитьУдалить