среда, 10 августа 2016 г.

Кому война, а кому мать родна! Как Розенко покрывает сепаров и взяточников в Минсоцполитики

Кому война, а кому мать родна! Как Розенко покрывает сепаров и взяточников в Минсоцполитики


Две твари Сигриянская В.А. и ее подручный - ох%%вший сепар, мошенник и бандит Вадим Петров - пытаются помешать волонтерам завозить машины для АТО, плюс безбожно торгуют услугами, под прикрытием Минсоца, по признанию коммерческих грузов гуманитарными.
Як будуються нові схеми.
Ця історія почалася приблизно півроку тому. 
Приблизно в кінці січня на початку лютого мене набрала Valentyna Varava:
- В Кабміні хочуть навести лад з гуманітаркою. Запрошують організації з бездоганною репутацією. Ти підеш? Марина Комарова запрошує.
Вже потім ми дізнались, що Марину набрав Алексей Исаев (Alexei Isaev).
Хто був ініціатором цієї зустрічі - досі невідомо. Що вразило одразу - серед присутніх організацій досвід у розмитненні гуманітарних вантажів був тільки у нас з Валею. 
Зустріч поводилась в кабінеті Уповноваженої Уряду з питань антикорупційної політики пані Сігріянської В.О. (раніше цю посаду займала Тетяна Чорновол). Вадим Петров був присутній також і представлений нам, як помічник Віри Олександровни.
- На сьогоднішній день Україна несе репутаційні втрати серед своїх іноземних партнерів. Волонтери так само втрачають довіру в середині країни. Ми зібрали тут організації з бездоганною репутацією, щоб відновити довіру до держави та до волонтерів. Пропонуємо вам залучити ще організації, які займаються гуманітаркою. Зі свого боку ми гарантуємо вам доступ до донорів. Тільки ви будете завозити гуманітарні вантажі. Тільки вам будуть довіряти донори. А ви в свою чергу звітуєте нам особисто про все, що відбувається на цьому полі.
- Мені здається, ви створюєте закритий клуб по інтересам. Ви залишаєте за бортом всі інші фонди (яких ми можемо не знати, тому що у нас дуже вузьке поле діяльності).
- Ми будемо примати всіх, за кого ви поручитесь.
- А ви не бачите тут корупційну складову?
На цьому зустріч була завершена. А далі понеслось, як сніжний ком.Вже на першому засіданні робочої групи з гуманітарних питань почалися проблеми у Валентини Варави при визнанні її машин гуманітарними. Це було перше засідання, де був присутній Вадим Петров. Далі більше: пропозиція зустрітись за межами робочої групи та "порішати". Знову відмова. 
З'являється протокол, де у Варави вимагають погодити розмитнення авто для АТО з представниками уповноваженої.
Консультація, яку ми отримали від Денис Осмоловський, говорить про те, що ці люди не мають права голосу.
Громадська рада при міністерстві через своє рішення направляє нас з моніторингом роботи цієї групи.
Скандал з Петровим виник одразу. Про це я не раз писала на своїй сторінці. 
Після засідання робочої групи відбулася двогодинна розмова. Варава - злочинець. Проти неї порушено кримінальну справу. Але якщо ви перестанете тут скандалити, то Петров все порішає. Після слів: що це проблеми Варави, а не мої, почався пресинг мене. Потім пропозиція створити асоціацію благодійників, які без проблем зможуть визнавати вантажі гуманітарними, повне сприяння з боку МВС, СБУ, ДФС. Звісно, за умови повної підзвітності. Не проканало. Висока зарплата за рахунок членських внесків. З посади директора свого фонду я повинна піти, але тільки юридично (щоб не було корупції), нашому фонду преференції. Не проканало. Приміщення в центрі Києва. От просто зараз Петров набирає Кличко і він дасть все, на що я покажу пальцем. Ні? Посада в міністерстві з високим окладом? Малі зарплати? Є можливість доплатити. Є люди, які хочуть змін в країні. Патріотичні. Вони доплачують чесним волонтерам. Ні? Зря ви так...
Майже все, що відбувалось далі, ви знаєте.
Крім ще одного епізоду.
Була ще одна зустріч. Ми презентували концепцію ПО, яке б дало можливість прослідкувати рух гуманітарної допомоги, її розподілення, зробити прозорим цей процес. Після зустрічі ми пішли пити каву. Петров пішов з нами. 
- Я допоможу вам з базою. Є люди серед силовиків, які забезпечать вам захист.
- Навіщо нам силовики? Концепція бази в тому, що у неї немає власника, ніхто не зможе вносити туди правки, керувати процесом. 
- Ви сядете.
- Ви пропонуєте нам кришу? - спитала Yuliya Gab.
- Так. Я пропоную вам кришу.
Сергей Власенко (Sergei Vlasenko) сидів з круглими очима.
***
На цьому вступ можна вважати закінченим.
Сьогодні ми бачимо, що про прозорість в розподілі гуманітарної допомоги немає мови, волонтерські вантажі кожного разу відправляють на перегляд, тих, хто возить авто для АТО називають сепаратистами та посібниками терористів. Звернення в міністерство з приводу повноважень Петрова залишаються без відповіді. Явно комерційні вантажі - проходять без проблем. 
Мої приватні повідомлення забиті пропозиціями оплати моїх послуг при спрянні у визнанні вантажів гуманітарними. 
Кожен член робочої групи добре розуміє, що відбувається на цих засіданнях. Збитки бюджету становлять десятки мільярдів гривень.
Робоча група перетворилась на зборище смотрящих.
Оксана Сухорукова

4 комментария:

  1. Твари за ивалидов чаэс подумайте

    ОтветитьУдалить
  2. раззуй глаза и пойди на базары где все улицы заставлены продажей гуманитарки и сколько в последнее время появилось не растаможенных машин на которых ездят крутые парни а не атовцы.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Скоро любой крутой парень будет показывать АТОшную корочку.

      Удалить
  3. кажется мне что они скоро будут на "курортах"

    ОтветитьУдалить