вторник, 10 января 2017 г.

До уваги чорнобильців! Це важливо!


  1. Лигун





















  2. Формулировка Лигуна не может быть принята поскольку есть много ликвидаторов 2 категории 1986 года у которых реально нет ни одного дня отработанного в 30 км. зоне. И потом вряд ли стоит опасаться всем тем, кто оформлялся законным путем, так как при оформлении 1 категории все подавали пакет документов, которые указаны в правительственном варианте Закона. Все копии есть и в пенсионном и в управлениях социальной защиты и в архивах комиссий, которые устанавливали причинную связь. И потом кто сейчас может точно сказать: — Сколько 1 категорий было куплено при недостаточном количестве подтверждающих документов?

  3. Юрий:

  4. Илья:
    Перерегистрация льготных категорий граждан — необходима .
    Новые удостоверения должны различаться не только по цвету . Есть люди , для которых — цвет не имеет решающего значения …
    Удостоверение должно чётко разделить людей , пострадавших от аварии 1986-го года на ЧАЭС и — непосредственных участников ликвидации той аварии …
    Удостоверение «ликвидатора» должно быть выполнено в горизонтальной форме , как предложено и использовалось ранее (когда длина удостоверения в сложенном виде больше длины линии перегиба — высоты) — эта форма «знакома» всей стране .
    Удостоверение «пострадавших» должно быть выполнено в вертикальной форме и длина удостоверения меньше её высоты по линии перегиба .





До уваги чорнобильців!  Це важливо!

Опубликовано: 9 Январь, 2017
Прем’єр – міністру України
Гройсману В.Б.
Шановний Володимире Борисовичу!
До кабінету Міністрів України  надійшов проект Постанови КМУ «Деякі питання визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій». Цей Проект Постанови КМУ підготовлений і поданий Міністерством соціальної політики України БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ з Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль Украйни» та іншими чорнобильськими організаціями.
Представленим Проектом Постанови КМУ передбачено новий порядок перегляду осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій.
Пройшло 30 років після Чорнобильської трагедії 117 тисяч чорнобильців у тому числі 49 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС мають інвалідність безстроково та статус 1 категорії, решта мають 2 та 3 категорії.
Багато хто з них, з різних причин, не зберегли документів, які підтверджують їхню участь в роботах по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Більше того, ті лжеліквідатори, яких бажано лишити статусу чорнобильця, а це як завжди чиновники різного рівня, влада зробити не може бо вони мають ідеальні довідки. Тому, знову в першу чергу постраждають справжні ліквідатори.
Пропоную в основу порядку перегляду статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій покласти діючі посвідчення.
Я вважаю, що усі зміни до законодавчих актів України, які стосуються соціальних законних прав чорнобильців, мають обов’язково пройти обговорення в громадських чорнобильських організаціях. В результаті цих обговорень знайти спільний, узгоджений підхід до підготовки і прийняття законодавчого документу.
Пропоную в п.11 Порядку видaчі пoсвідчeнь oсoбaм, які пoстрaждaли внaслідoк Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи, іншиx ядeрниx aвaрій замість формулювання:
«Посвідчення видаються:
учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на підставі одного із таких документів:
 а) довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження із зазначенням кількості днів і населеного пункту, яка підтверджена первинними документами (наказ (розпорядження) про відрядження до зони відчуження із зазначенням періоду роботи (служби) у зоні відчуження, особовий рахунок, табель обліку робочого часу, посвідчення про відрядження в зону відчуження з відміткою підприємства зони відчуження про прибуття та вибуття працівника, шляхові листи (за наявності); трудової книжки (за необхідністю) та інші);
 б) довідки архівних установ про участь у ліквідації наслідків аварії у зоні відчуження із зазначенням періоду несення служби (виконання робіт), днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, інших за необхідності документів (довідка командира військової частини, військовий квиток, витяг з особової справи військовослужбовця, завірений в установленому порядку та інших);
Прийняти таке формулювання:
Посвідчення видаються:  учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на підставі діючого посвідчення:
Проект постанови КМУ «Деякі питання визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій» повернути до Міністерства соціальної політики України на доопрацювання, з подальшим обговоренням та узгодженням з громадськими чорнобильськими організаціями.
З повагою,
віце-президент Всеукраїнської громадської
організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
— голова Чернігівської обласної організації
Всеукраїнської громадської організації інвалідів
«Союз Чорнобиль України»                  А.М. Лігун

















































7 комментариев:

  1. Я не знаю лично Лигуна, но Черниговских хлопцев знаю много. Складывается мнение что Лигун испугался, что старое посвыдчення здаст, а нового НЕ получит. Да, справки о кратности оплаты, почти все уничтожены, но есть архив ЦАМО, там всё в сохранности, так что бояться нечего. Пусть бояться те у кого 1-вая категория, и кто даже на карте не сможет показать где тот Чернобыль.

    ОтветитьУдалить
  2. А в чём смысл и зачем все эти затраты?

    ОтветитьУдалить
  3. Вот нужно ликвидаторам инвалидам пенсии делать по закону,а они посвидченнямы занимаются

    ОтветитьУдалить
  4. А у этого козла документы есть.так вот. у кого они были у того и есть а примазавшихся давно надо гнать на фуй с пляжа. быки на которых пахать млжно

    ОтветитьУдалить
  5. А КТО ТАКАЯ СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА.СБОРИЩЕ АФЕРИСТОВ И ВОРОВ.ПОГОДЖУВАТЬ С НИМИ.В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ ПРОВЕРИТЬ ВСЮ ЭТУ БАНДУ

    ОтветитьУдалить
  6. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  7. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить