четверг, 21 апреля 2016 г.

Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на Черкащіні



В області мешкає 114 100 осіб, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них інвалідів – 7 241, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – 9 408, дітей, віднесених до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи – 19 144.

На соціальні виплати за Чорнобильськими програмами станом на 01.03.2016 з Державного бюджету витрачено майже 10,7 млн грн.
Основні напрями фінансування – це: компенсаційні виплати, відпустки, стипендії, тощо, забезпечення пільговими медикаментами, закупівля санаторно-курортних путівок, закупівля послуг із забезпечення безплатного харчування дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, закупівля медикаментів для важкохворих та онкохворих чорнобильців, для лікування їх в обласному онкодиспансері та радіаційному центрі.
У поточному році пільги санаторно-курортного лікування поширюються на найбільш вразливу категорію осіб з числа постраждалих, а саме на дорослих громадян, віднесених до категорії 1, та дітей інвалідів, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.
Розпорядниками коштів, передбачених на закупівлю путівок визначені місцеві органи соціального захисту населення.
На 2016 рік обсяг коштів, передбачених для оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, складає 5 739,8 тис. грн. Кошти розподілено пропорційно до потреби постраждалих категорії 1 та дітей-інвалідів на санаторно-курортне лікування на регіони області. Станом на 01.03.2016 закуплено путівок: для санаторно-курортного лікування громадян, категорії 1  ‑ 57 штук, для дітей інвалідів ЧАЕС  ‑ 1 шт.
Департаментом забезпечується діяльність комісій обласної державної адміністрації з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986—1990 роках та житлової комісій.
Станом на 01.03.2016 комісією облдержадміністрації з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розглянуто – 17 справ, встановлено або підтверджено відповідний статус – 9 особам, відмовлено у наданні статусу – 5 особам, рекомендовано надати додаткові підтверджуючі документи – 3 мешканцям нашої області.
На розгляді комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986—1990 роках, знаходиться 3 звернення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий