воскресенье, 17 апреля 2016 г.

З розряду чуток



За його словами, в цій громадській організації назвали акцію лубенців авантюрою і запевнили, що вже до нового року пенсійні статті Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" будуть обов’язково відновлені.Це натяк на те, що Войтов з Вінниці? 
Так на знову розводять як котят.Гройсман хотів класти, одне місце на Войтова. 
Просто СЧУ, як і Ковальчук свого часу, затіяли гру в якій програют тільки мінімальщікі.
Повертаються часи Андрєєва?
Комменарий    на ЧПЭ

Кілька днів тому мій добрий знайомий розповів мені одну досить цікаву історію, з якою я хочу поділитися. Не знаю, наскільки вона правдива і швидше за все її можна віднести до розряду чуток, але, вважаю, що вона має право бути оприлюдненою.

12 квітня, коли лубенські чорнобильці проводили акцію протесту, деякі чорнобильці телефонували новому-старому керівництву ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з пропозиціями про підтримку лубенців та необхідністю вслід за цим, оголосити всеукраїнську акцію протесту перед 26 квітня.
Роблячи маленький відступ, хочеться нагадати, що на той час, вже було зрозуміло, що існуючі проекти внесення змін до пенсійних статей Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», які сьогодні курсують і десь застрягли чи то в Міністерстві соціальної політики, чи то в парламенті, не мають абсолютно ніяких перспектив, оскільки Президент України ветував прийнятий парламентом Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо соціального захисту постраждалих осіб» (реєстр. № 2093) в частині відновлення пільг. Тому, за логікою, якщо прийнятий Закон лише про відновлення пільг не знайшов підтримки у «гаранта», то про відновлення пенсійних статей, які є набагато витратнішими для бюджету, годі й говорити.
Звичайно, що такі обставини, давали й зараз дають право «керівній і спрямовуючій» чорнобильській громадській організації, як ВГОІ «Союз Чорнобиль України», відповісти владі масовими акціями протесту та все-таки нагадати в тому числі Президенту України, що він має не порушувати Конституцію України, коли підписує Закони України, які звужують зміст та обсяг існуючих прав і свобод, оскільки він є гарантом додержання прав і свобод людини і громадянина. В даному випадку мова йде в першу чергу про Закон України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76-VIII від 28 грудня 2014 року, яким були вилучені частини статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», які хоч номінально, але гарантували відповідний рівень пенсійного забезпечення інвалідів, внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Однак, як розповів знайомий, реакція в ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо підтримки лубенців і проведення акції була негативною. За його словами, в цій громадській організації назвали акцію лубенців авантюрою і запевнили, що вже до нового року пенсійні статті Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» будуть обов’язково відновлені. Одне, що залишилося робити самим чорнобильцям – це чекати.
Можливо, так воно і буде, однак, як видається, від цієї історії з керівництвом ВГОІ «Союз Чорнобиль України» дурно пахне.
В.С., м. Київ


2 комментария:

  1. Виктор4/17/2016

    "і запевнили, що вже до нового року пенсійні статті Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» будуть обов’язково відновлені. Одне, що залишилося робити самим чорнобильцям – це чекати"
    Тільки якого нового року не сказали, та маячня то все, то так, аби всі сиділи тихо, так і ще один рік мине, а там ще щось напридумують.

    ОтветитьУдалить
  2. Анонимный4/18/2016

    Чекайте, поки не повыздыхали- мысль С Ч У!

    ОтветитьУдалить