пятница, 30 октября 2015 г.

Інформаційне повідомлення про участь у засіданні міжвідомчої робочої групи у Мінсоцполітики України



ІНФОРМАЦІЙНЕ  ПОВІДОМЛЕННЯ
про участь віце-президента Всеукраїнської громадської 
організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» 

В. Яценка у засіданні міжвідомчої робочої групи 
у Міністерстві соціальної політики України


15 жовтня 2015 року  у Міністерстві соціальної політики України відбулося засіданні міжвідомчої робочої групи з опрацювання питання перегляду розміру щомісячної грошової компенсації вартості продуктів харчування, виходячи з розроблених МОЗ фізіологічних (медичних) норм харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорій 1 та 2, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 року №258, і даних Держстату щодо середніх цін на продукти харчування, що склалися у регіонах нашої країни.
У засіданні взяли участь фахівці Міністерств соціальної політики, фінансів, економіки, охорони здоров’я, Держслужби статистики, представники громадських чорнобильських організацій.
У вступному слові директор Департаменту соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Мінсоцполітики України О. Дейнега поінформувала про створення міжвідомчої робочої групи для опрацювання питання перегляду розміру щомісячної грошової компенсації вартості продуктів харчування постраждалим 1 та 2 категорій, яке було порушено членами Консультативної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на засіданні 17 вересня 2015 року. Вона також поінформувала про проект Наказу Міністерства соціальної політики України про встановлення нових розмірів щомісячної грошової компенсації вартості продуктів харчування постраждалим 1 та 2 категорій на 2015 рік (порівняльні таблиці дадаються).
В. Яценко у своєму виступі зазначив, що ВГОІ «Союз Чорнобиль України» підтримує пропозиції, які спрямовані на поліпшення соціального захисту постраждалих, у тому числі й запропонований проект Наказу. Водночас, зазначений проект не можна вважати таким, що повністю вирішує проблему належного харчування згаданих категорій чорнобильців, оскільки реальна вартість набору продуктів харчування, встановлена згаданою постановою №258, є як мінімум утричі більшою.
З цим учасники засідання не могли не погодитись, але, як зазначили фахівці міністерств, проект Наказу підготовлений, виходячи з наявних фінансових ресурсів.
Жвава дискусія розгорнулася навколо пропозицій надавати таку допомогу лише адресно, а саме - тим, хто важко хворіє. В. Яценко зазначив на це, що безадресно така допомога не надається, оскільки кожен чорнобилець має посвідчення встановленого зразка. І цей вид захисту є профілактичним, оскільки повноцінне харчування є одним з найдієвіших засобів захисту людського організму від шкідливої дії радіації. Такий захист запобігає виникненню і розвитку у чорнобильців важких захворювань, лікування яких у подальшому потребуватиме значно більших бюджетних витрат.
Учасники погодили проведення таких засідань раз на місяць, щоби обговорювати конкретні пропозиції, підготовлені фахівцями.




Источник
источник

1 комментарий:

  1. СЧУ снова пиарит свою организацию. На заседании межведомстсвенной группы,присутствоали и другие организации.которе игнорировали СЧУ и не хотели слушать выступление предателя Яценко.
    ОтветитьУдалить

Комментариев нет:

Отправить комментарий