вторник, 31 октября 2017 г.

НЕТ ГЕНОЦИДУ ЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ !






Уважаемые  друзья  чернобыльцы!
 Многие  из Вас получили аналогичные  письма.
Что из этого выходит?
Выходит, что партия войны  находящаяся  у власти ,  снова  подменяет  понятия  социальной  защиты.
  Как  известно,  пенсия    инвалидов  ликвидаторов-минимальщиков,  зависит  от минимального прожиточного минимума.
Да,   власть повысила  на  3 месяца  раньше,  прожиточный  минимум,  но  в то же время приняла, так  называемую  пенсионную  реформу, ЗУ  № 2148- VIII, хоть реформой  это назвать невозможно,  а совсем  наоборот.
При этом  нарушив  все возможные  статьи Конституции Украины, особенно  ст. 22.
И ,что дальше?
Я позволю  выложить целиком   статьи  относящиеся  к нам  .ченобыльцам.
«2. У Законі України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 13, ст. 178 із наступними змінами):
1) статтю 49 доповнити частиною другою такого змісту:
"Після 1 січня 2015 року додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до категорії 4, не встановлюється";
2) абзац перший частини першої статті 55 викласти в такій редакції:
"Особам, які працювали або проживали на територіях радіоактивного забруднення, пенсії надаються із зменшенням пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", за наявності відповідного страхового стажу, зменшеного на кількість років зменшення пенсійного віку, але не менше 15 років страхового стажу";
3) у статті 56:
пункт 2 доповнити словами і цифрами "у разі призначення пенсії на умовах частини другої статті 27 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування";
у пункті 3 слова і цифри "на 10 років більшого за встановлений пунктом 2 цієї статті (у жінок - 25 років, у чоловіків - 30 років)" замінити словами і цифрами "у жінок - 25 років, у чоловіків - 30 років";
4) у статті 58:
в абзаці першому частини першої цифри і слово "31 грудня" замінити цифрами і словом "30 вересня";
частину третю викласти в такій редакції:
"З 1 жовтня 2017 року виплата пенсії працюючим пенсіонерам у період роботи поновлюється у встановленому цим Законом розмірі";
5) статтю 59 викласти в такій редакції:
"Стаття 59. Пенсії військовослужбовцям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи
Пенсії військовослужбовцям призначаються з їх грошового забезпечення згідно з цим Законом та іншими законодавчими актами. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, призначається відповідно до статті 51 цього Закону.
Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків), або відповідно до статті 54 цього Закону.
Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року";
6) у тексті Закону слова "інвалід", "інвалід з дитинства", "дитина-інвалід" та "інвалід війни" в усіх відмінках і числах замінити відповідно словами "особа з інвалідністю", "особа з інвалідністю з дитинства", "дитина з інвалідністю" та "особа з інвалідністю внаслідок війни" у відповідному відмінку і числі.

 Теперь  смотрим  информацию  на сайте Пенсионного  Фонда  Украины.
«З урахуванням змін, внесених Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” (далі – Закон № 2148) до статті 59 Закону № 796, починаючи з 01.10.2017 вказаним вище особам, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.
Разом з тим, Законом № 2148 Кабінету Міністрів України доручено у тримісячний строк з дня набрання ним чинності привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.
Порядок обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 (далі – Порядок № 1210).
Отже, зазначеним особам, які отримували пенсію по інвалідності відповідно  до Закону № 796, пенсії з 01.10.2017 будуть перераховані, з урахуванням вказаних вище норм, після внесення змін до Порядку № 1210 або прийняття окремого порядку.
Особам, які отримували пенсію за іншими законами та виявлять бажання перейти на пенсію по інвалідності відповідно до статті 59 Закону  № 796, пенсія по інвалідності буде обчислюватися з дати подання відповідної заяви з необхідними документами.
 Это значит. 
Конец  нашему  ЗУ 796-XII,  и все  ранее озвученным  законопроектам.
Осталось одно, изменение  Постановления №  1210  или   разработка  нового  постановления.
Кто  и как  этим займется?
   Я,  с  2011 года, принимал,  вместе  с многими из Вас, в   протестных акциях,  против  Постановления КМУ №1210  и это же время  боролся  с президентами СЧУ—станционщиками,  с одним  и другим. 
Не  с  СЧУ,  а именно  с президентами.


Считал  и считаю, только они   виноваты    в том, что появилось  Постановление  КМУ 745  от  6.07.2011 г., Постановление  №1210 от 23.11.2011 г. 
Фальсификацией  протоколов  занималась  вся  СЧУ,  все районный  организации  в угоду  той власти   по  заданию  руководителей, в замен  1 000  000 гривен, при курсе   5,05гр.  к доллару.
  Время изменилось  и настал час  Всем объедениться,  пути иного не будет.
Я  к тому, что разработкой  нового постановления  или изменением  1210, должны  заниматься представители  от чернобыльцев.
СЧУ, это самая  на данный  момент  организованная  и расширенная  по всей  стране организация
Войтов  не маргинал,  а скорее наоборот,  он ликвидатор  и отстаивает  наши  интересы. Это доказано  на встрече  с президентом,  его  умение  находить  компромис    и не лебезить  перед  чиновниками.
Проскурин так же известен    как  последовательный  защитник  ликвидаторов.
Вот два  этих человека, от которых зависит  будущее многих чернобыльцев,  пусть подберут  по 3-4 человека  из своих организаций, обязательное  условие, ликвидаторов-минимальщиков  и Бог  в помощь.
Все  эти письма  и собрания, координационные советы,  суды ( тем  более,  они  под колпаком "гаранта", это уже  не актуально.
 Я  не у дел, по состоянию  здоровья,  и мне плевать  на комменты  на сайте ВОВЧ. который  я,  к стати  не читаю. Считал  и считаю  своим правом  обратиться  к этим двум людям,  зная  их порядочность.
Время действовать, осталось 2 месяца.


5 комментариев:

  1. Приятно читать в конце то концов, написанное самим Бродовским: "Войтов не маргинал, а скорее наоборот, он ликвидатор и отстаивает наши интересы. Это доказано на встрече с президентом, его умение находить компромис и не лебезить перед чиновниками".

    ОтветитьУдалить
    Ответы

    1. Прошу прощения, Войтов не ангел,
      Прскуцрин, так же, и все мы не ангелы.
      Но настало время, этим двум людям, решить принять решение.


      Или Вы будете писать письма а в суды, или и пиариться, как делают некоторые, или Вы сядете и договоритесь…..

      Удалить
    2. Не могу не согласиться с Вами Борис, за всех нас переживает Всевышний, а сам за себя должен переживать каждый...

      Удалить
  2. Боря кто там договорится каждый одеяло тянет на себя их устраивает это ситуация чтоб Чернобыльцы спорили между собой кто круче сыт бедного не поймёт вот как то так.

    ОтветитьУдалить
  3. оря кто там договорится каждый одеяло тянет на себя их устраивает это ситуация чтоб Чернобыльцы спорили между собой кто круче сыт бедного не поймёт вот как то т

    ОтветитьУдалить