понедельник, 30 октября 2017 г.

О СКОРБНЫХ ДЕЛАХ И ДЕЯНИЯХ (ДЕМЧЕНКОГЕЙТ, або хто розвалив чорнобильський рух на Сумщині)


                              ДЕМЧЕНКОГЕЙТ,
або хто розвалив чорнобильський рух на Сумщині… 








Письмо  на блог  от  shumytskyy@i.ua


ДЕМЧЕНКОГЕЙТ, або хто розвалив чорнобильський рух на Сумщині ...


Нещодавно 23.10. 2017 року на сепаратистському сайті «Мы - Чернобыльцы», який має електронну адресу м.Луганск і розташований на тимчасово окупованій території, провайдером якого є громадянин «ЛНР» Дементьев С.М., було опубліковане звернення колишнього віце-президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України», колишнього голови Сумської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», колишнього члена Громадської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченка Григорія Хомича.

Весь спіч цієї абсолютно не відповідаючій дійсності замовної статті зводиться лише до одного - розказати чорнобильській спільноті про те, яка ж таки одіозна людина Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Войтов В.В. Ну прямо таки узурпатор, знищує всіх правдолюбів та неугодних на своєму шляху, тих, хто скільки років приносив таку “величезну користь” для усіх без винятку чорнобильців. Прочитавши отой пронизаний суцільною брехнею “бред”, ми вирішили не залишатися осторонь і розказати хто ж таки насправді Демченко Григорій Хомич.

Наш “герой” розпочав свою активну “громадську боротьбу” за права обездолених побратимів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ще в далеких 90-х роках. Того часу в чорнобильському середовищі Сумщини була суцільна анархія, а враховуючи такі риси характеру Демченка як нахабність та зухвалість, то очолити Сумську обласну структуру «Союз Чорнобиль України» для нього не склало надвеликих проблем. Цікавим є те, що люди які стояли у витоків заснування Сумської обласної організації «Союз Чорнобиль України» такі як Яковенко К. якось одразу відійшли від неї, інші порядні люди, які були достойні посади голови не витримали інтриг, лукавства та підступності з боку Демченка і також відмовилися від очільництва в цій організації. 

Від самого початку Демченко Г.Х. зрозумів, що громадська діяльність це те про що він мріяв усе життя, бо там абсолютна безконтрольність з боку правоохоронних органів та з боку державних органів влади, які за Законами України не мають права втручатися в діяльність громадських організацій. 

Тому одразу створив для себе тепличні умови, повну безконтрольність, широкі можливості в гуманітарній сфері, оточення з довірених осіб, які виконували всі його забаганки. Громадська організація давала великі можливості щодо налагоджування потрібних контактів з владою. Такий собі рай на землі, бо що ще потрібно, якщо ти по своїй натурі рвач і шарлатан. І хоча у переважній більшості постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Сумщини Демченко Г.Х. не мав авторитета, та все ж таки створена ним ручна модель управління організацією справно приносила свої плоди. На всі звітно-виборчі конференції кишенькові голови первинних організацій привозили заготовленні заздалегідь протоколи і домовлених делегатів в підтримку Демченка.

Весь цей час, а на посаді голови Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. з 1999 року, нашого “правдолюба та борця за права чорнобильців” супроводжували суцільні скандали: наприклад під час звітно-виборчої конференції в м.Охтирка у 2001 році в намаганні зламати хід даного заходу на свою користь (бо тоді більшість делегатів конференції підтримували іншу кандидатуру - П.Г.Верхушу) він визиває міліцію зі звинуваченнями щодо погроз на свою адресу з боку присутніх делегатів, що призвело до залякування опонентів та викривлення результатів конференції. 

З року в рік діяльність на посаді голови Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченка Г.Х. призводила до повної зневіри до цієї громадської організації з боку ліквідаторів Сумщини. Чим довше він перебував на цій посаді, тим більше він не помічав елементарних звернень з боку ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Зачасту коли до нього в усній формі зверталися за допомогою він відповідав: «Ви до мене зверніться в письмовій формі», коли йому надсилали листи на поштову адресу організації: м. Суми, вул. Горького 2, він не відповідав взагалі. При повторних зустрічах, коли чорнобильці пред’являли йому претензії у бездіяльності Демченко одразу заявляв « Ви є членом нашої організації?», якщо людина говорила, що ще ні, то в кращому випадку відповідав, що «нічим вам допомогти не можу». А якщо розмова переходила на високі тони, то лайкою та погрозами відбивав бажання звертатися до нього наступного разу. Таке суцільне небажання вникати в проблеми рядових чорнобильців призвело до того, що в м. Сумах Демченку довіряли лише одиниці, всі решта ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС відвернулися від Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» і перейшли в інші організації. Зметикувавши, що в м. Сумах він не користується довірою чорнобильців Демченко переключився лише на районні та міські організації, де підібрані ним голови робили все, щоб він був головою Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» якомога довше. Цей період “князівства” Демченка Г.Х. тривав до 2010 року. В той період відбулися певні події які потім в Україні назвали “штурмом Верховної Ради України чорнобильцями та афганцями”. В 2011 році чорнобильські страйки розгорілися ще з більшою силою. Саме тоді на розгляд Верховної Ради України виносився законопроект № 9127 «Про гарантії держави відносно виконання судових рішень». 9 вересня 2011 року, незважаючи на невдоволення пільгових категорій населення та протести громадських організацій, Верховна Рада України в першому читанні прийняла цей урядовий проект Закону України. Цим законопроектом по суті відмінялися ряд пільг для громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Також відміна пільг передбачалася і для інших пільгових категорій, зокрема: учасникам бойових дій, інвалідам війни, ветеранам війни та праці та іншим.

Після прийняття цього ганебного антинародного законопроекту практично у всіх людей в Україні це визвало хвилю невдоволення тому, що в кожній родині намагалися забрати пільги, якими люди користувалися роками. Тому, чи не вперше за роки незалежності України, 20 вересня 2011 року відбувся масштабний страйк за участю пільгових категорій населення: чорнобильці, афганці, ветерани збройних сил та інші вийшли сказати, що ми не дамо відібрати те, що нам належить за Законом. 

На цей страйк нас активно закликав і Демченко Г.Х. запевняючи, що якщо зараз не вийдемо, то у нас все відберуть. 

Практично всі районні та міські організації Сумщини приймали тоді активну участь у тих подіях. Лише ліквідатори з м. Суми абсолютно проігнорували даний захід не в останню чергу завдяки недовірі до Демченка.

В тому ж 2011 році на Раді Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” задля поліпшення роботи та оперативного донесення інформації до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС було запропоновано обрати 1-го заступника голови та 4-х регіональних заступників голови, що було сприйнято позитивно і Рада проголосувала за дану пропозицію.

Вже вкотре численні непорозуміння та серйозні розбіжності в поглядах між головою ВГОІ “Союз Чорнобиль України” та членами правління Сумської обласної організації відбулися після прийняття горезвісної постанови Кабінету Міністрів України №1210 та підписання меморандумів між ВГОІ “Союз Чорнобиль України” та владою. В чорнобильському середовищі це визвало велику хвилю незадоволення, люди вимагали застосувати радикальні засоби впливу на владу, мітинги, страйки, голодування. Після числених звернень особисто до голови Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Демченка Г.Х. щодо проведення мітингу в Сумах, ми члени правління отримували відповідь, що не маємо права підтримувати ініціативу ліквідаторів, бо Сумська обласна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України” в особі Демченка та Сумська обласна державна адміністрація в особі голови ОДА Чмиря Ю.П. підписали Меморандум “Про взаємодію і співпрацю” і ми не маємо права страйкувати. В більшості членів правління Сумської обласної організації це визвало обурення, бо ще нещодавно особисто Демченко Г.Х, закликав активізувати ліквідаторів на широкомасштабний страйк у Києві. 

В той час по всій Україні прокотилися страйки чорнобильців, тому на спільній нараді нами все ж таки було прийнято рішення про проведення страйку в Сумах в листопаді 2011 року з вимогою до влади припинити свавілля по відношенню до постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС щодо пенсійного забезпечення та щодо утиску інших пільг. Підтримали цю ініціативу і ряд інших чорнобильських організацій Сумщини. Приєднатися до страйку було запропоновано і Демченку Г.Х., який вкотре уже наголосив, що ми не маємо права проводити страйк під егідою “Союз Чорнобиль України”. На що ми йому пообіцяли, що ми будемо проводити страйк як рядові чорнобильці, хоча люди очікували там і голову Сумської обласної організації. Тоді під час страйку зібралася найчисельніша кількість ліквідаторів - близько 800 чоловік. За всю історію чорнобильського руху більшої кількості в Сумах так і не збиралося. Потім після постійних ляпсусів Демченка з намаганням тотального залякування членів Ради, переслідуваннями їх правоохоронними органами та іншими службами, нагородженням голови Сумської ОДА Орденом Чорнобильський Хрест, що визвало масове обурення та страйк ліквідаторів, членами Ради було прийняте рішення про винесення недовіри голові Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Демченку Г.Х. та вимоги щодо проведення позачергової звітно-виборчою конференції. Але в останній момент два члена Ради, це 1-й заступник голови Верхуша П.Г. та голова Сумської районної організації Кисляк Л.О. через тиск з боку Демченка, нас зрадили.

В 2016 році після VII звітно-виборчої конференції Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” протистояння між Демченком Г.Х. та тими, хто не захотів терпіти свавілля голови вже вкотре набрало нових обертів.

Під час проведення конференції, яка відбулася 14 липня 2016 року, були допущені грубі порушення регламенту проведення конференції та Статуту СОО ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, які виразилися:

Кількість протоколів від 11 районних та міських ВГОІ “Союз Чорнобиль України” в Сумській області були представлені всього 3 організаціями ( Конотопською, Шосткинською та Роменською), що вже давало законні підстави про відміну проведення конференції. У зв’язку з відсутністю протоколів інших організацій не можливо було установити особи уповноважених делегатів звітно – виборчої конференції. 

Мандати невстановленим делегатам виписувалися в залі проведення конференції першим заступником СОГОІ «Союз. Чорнобиль. України» Верхушою та секретарем Придатченко, що є грубим порушенням Статуту організації. 

Лічильна комісія з метою заплутати достовірний підрахунок голосів, замість одноразового підрахунку голосів, проводила багаторазовий підрахунок голосів (4 рази), що привело до фальсифікації підрахунку голосів під час виборів голови СОГОІ «Союз. Чорнобиль. України». 

Звіт мандатної комісії про кількісний та якісний склад не проводився. 

Перед голосуванням по вибору керівного складу СОГОІ «Союз. Чорнобиль. України», головуючий не дозволив зробити перерву на 5 хвилин для погодження кандидатур. 

У голосуванні «таємно» було відмовлено, голосували відкрито. 

По тому чи іншому питанню порядку денного, багатьом бажаючим делегатам конференції у виступі було відмовлено, головуючий мотивував це малим лімітом часу. 

Присутніми на конференції також були засудженні дії голови СОГОІ «Союз. Чорнобиль. України» Демченко Г.Х., щодо небажання відкликати свій підпис під Меморандумом, який був підписаний ним та бувшим головою Сумської обласної державної адміністрації Чмирем Ю.П. в 2012 році, щодо постанови КМУ № 1210, що призвело до втрати 50 – 70 % пенсій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 

Все вище перераховане являлося грубим порушенням Статуту ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, тому результати VII звітно – виборчої конференції Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” відмовилися визнавати більшість міських та районних організацій. 

6 міських та районних організацій вирішили в зв’язку з системним багаторічним порушеннями Статуту ВГОІ “Союз Чорнобиль України” - вже вкотре винести недовіру голові СОГОІ “Союз. Чорнобиль. України” Демченко Г.Х. та звернутися до Президента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтова В.В., дати належну оцінку протизаконним діям голови СОГОІ “Союз. Чорнобиль. України” Демченко Г.Х., який постійно порушує вимоги Статуту ВГОІ “Союз. Чорнобиль. України”, а 23 квітня 2016 року на обласній нараді голів міських та районних організацій по проведенню заходів, присвячених 30-м роковинам Чорнобильської трагедії він закликав присутніх на цій нараді голів про вихід зі складу ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, що суперечить не тільки статутним вимогам а і є загрозою цілісності самої організації, що призводить до розвалу чорнобильського руху взагалі. Також вирішили звернутися до Президента ВГОІ “Союз. Чорнобиль. України” Войтова В.В. призначити та провести позачергову звітно – виборчу конференцію СОГОІ “Союз. Чорнобиль. України” за участі представників керівного складу ВГОІ “Союз. Чорнобиль. України”, з розширеним представництвом чорнобильців Сумщини.

Здавалося б, що потрібно зробити після цього керівнику громадської організації. На наш погляд, потрібно було б вибачитися за такі грубі порушення та провести чесну і без порушень позачергову звітно-виборчу конференцію, в ході якої намагатися довести свою правоту і в разі, якщо у більшості все ж буде відсутня довіра, подякувати за роботу і підти з Богом.

Але такий варіант можливий лише тоді, коли ти порядна людина. По відношенню до Демченка Г.Х., на жаль, цього сказати не можна. 

Після вимог більшості організацій щодо проведення конференції Демченко Г.Х. розпочав нову хвилю репресій проти неугодних. Організаціям, які були проти його діяльності були надіслані листи про те, що вони не є підрозділами Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”. До переліку таких попали Роменська міська, Конотопська міськрайонна, Шосткинська міська, Серединобудська міська організації. В Недригайлівській районній організації не визнавали керівника, хоча попередній голова склав свої повноваження і був переобраний на конференції. Краснопільську районну організацію відмовлялися приймати до складу Сумської обласної організації бо знали, що вони також проти Демченка. Весь абсурд цієї ситуації полягає в тому, що ще недавно під час попередніх конференцій їх визнавали, бо тоді дехто з них підтримував Демченка, коли ж вони висловили йому недовіру, відразу стали неугодними і позбавлялися права бути членами обласної організації.

Після багаточисельних колективних звернень від міських та районних організацій ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Сумщини до Презедента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтова В.В. та Ради ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, Центральної Радою ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, було прийняте доленосне рішення позбавити Демченка Г.Х. членства в ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, яке було сприйняте в чорнобильському середовищі Сумщини як справедливе. Але і після цього Демченко Г.Х. не заспокоївся, на сайті “Мы-Чернобыльцы” було надруковане та розіслане звернення до керівників усіх обласних організацій ВГОІ “Союз Чорнобиль України” пронизане суцільною брехнею. Мета цього звернення лише одна якомога довше відтягнути його крах як керівника Сумської обласної організації та Віце-призедента ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, бо ці посади є для нього своєрідною “кришою” яка прикриває всі його злодіяння за ці роки. 

Мета того пасквіля-звернення лише одна - нанести відчутного удару по престижу Презедента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтова В.В., який поступово та цілеспрямовано намагається навести порядок в колись самій могутній Всеукраїнській громадській організації. За ці роки в керівні органи багатьох відокремлених підрозділів пролізла величезна кількість пройдисвітів на кшталт Демченка Г.Х. кредо у яких лише одне - якомога більше скористатися службовим становищем задля вирішення особистих питань. 

Ми впевнені, що той курс який сповідує Войтов В.В. є вірним і закликаємо всі громадські організації допомагати йому наводити порядок в своїх організаціях. 

Не бійтеся, час тих запарафінених лжелідерів минув, тому організовуйтеся і викидайти їх на звалку історії…

Цікавим є той факт, що Демченка Г.Х. підтримує Лігун А.М., нам це не зрозуміло бо під час штурму Верховної Ради України – чорнобильцями та афганцями” в 2011 році він активно нас закликав переобрати Демченка на посаді голови Сумської обласної організації, наголошуючи, що той вже давно зажрався. 

Ми впевненні також, що намагання відбілити колишнього головного бухгалтера Орловську К.Д. сповідується лише з одною метою, бо та погрязла в суцільних корупційних схемах в яких, можливо, спільно з нею задіяний і Демченко Г.Х., чого лише вартий той факт, що у жовтні 2015 року після передачі справ ВГОІ новопризначеному керівнику Войтову Володимиру Васильовичу – Березіним Володимиром Олексійовичом було виявлено ряд сфальсифікованих договорів нібито по наданню послуг з проведення Всеукраїнських семінарів та надання інших послуг, які фактично не проводились та не надавались у 2015році, а саме:

м. Київ.

- Договір № 10/11-14 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Глущенком Віктором Олександровичем та ВГОІ на суму, згідно платіжного доручення № 13 від 22.06.2015р., 60 000,00 грн. за надання послуг з проживання, харчування, транспортного перевезення учасників, оренди приміщення, компенсації проїзду учасникам для проведення Всеукраїнського тренінгу з прикладного мистецтва для дітей-інвалідів «Джерело»;

м. Чернігів.

- Договір № 4-12 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Павленком Дмитром Сергійовичем та ВГОІ, платіжне доручення № 19 від 24.06.2015р., на суму 14200,00 грн. за надання послуг з транспортного перевезення учасників Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

- Договір № 23/06 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Антип Людмилою Олексіївною та ВГОІ на суму 9000,00 грн., платіжне доручення № 20 від 24.06.2015р., за надання послуг з харчування учасників Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

- Договір № 01/12 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ПАТ «Готель Градецький» (м. Чернігів) та ВГОІ на суму 56 800,00 грн., платіжне доручення № 21 від 24.06.2015р., за надання послуг з проживання, оренди зали для проведення Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

м. Суми.

- Договір з таким же самим номером 1/12 про надання послуг від 03 липня 2015р., укладений міжміжгосподарським санаторієм «Токарі» та ВГОІ на суму 73800,00 грн., платіжне доручення № 22 від 07.07.2015р., за надання послуг з проживання, харчування, транспортного перевезення учасників, оренди зали для проведення заходу «Всеукраїнський семінар щодо пенсійного забезпечення інвалідів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Отже, за даними договорами у червні – липні 2015р. було також безпідставно перераховано 213 800,00 грн. бюджетних коштів, що є великим розміром при розтраті та заволодінні чужим майном. Договори в один день укладаються в різних містах (Київ, Чернігів). Також договори з санаторієм «Токарі» та з ПАТ «Готель Градецький» мають один і той же номер «1/12», що свідчить про можливі фальсіфікації.

Таким чином, Орловська Катерина Дмитрівна, працюючи головним бухгалтером Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз ЧорнобильУкраїни», зареєстрованої за адресою: м. Київ, вул. В.Винниченка, 3, та будучи службовою особою підприємства згідно примітки 1 до ст.364 КК України по виконанню організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, протягом червня – жовтня 2015 року з корисливою метою, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила та за попередньою змовою з невстановленими особами заволоділа державними коштами в загальній сумі 255 700,00 грн., що є великим розміром. 

Своїми умисними діями Орловська К.Д. вчинила злочин, передбачений ч.4 ст.191 КК України. Є очевидним, що ці факти давали підстави для звільнення з посади Орловська К.Д.

Нам не зрозуміло про які маніпуляції вказує Демченко Г.Х. який є неперевершений в цьому поприщі. Знизу статті ви побачите документи, які засвідчують і про фальсифікації, і про підробку підписів в документах, і про маніпуляції, і про злочини з боку цієї одіозної фігури…

Впевнені, що підлішої та підступнішої роботи по усуненню тих, хто мав іншу точку зору, ніж з боку Демченка Г.Х. годі і шукати, і якщо хто і лягав під владу, так це саме він. Легендою фарисейства та фарсу до цих пір в колах чорнобильців Сумщини вважають нагородження найвищою нагородою ВГОІ “Союз Чорнобиль України” орденом «Чорнобильський Хрест: Мужність. Честь. Гуманність» голову Сумської ОДА Чмиря Ю.П., що призвело до масового незадоволення чорнобильців та протесту під час проведення заходів до Дня Ліквідатора. Більшість присутніх тоді ліквідаторів покинули залу де відбувалися заходи з вигуками «Ганьба!».

Нам, як патріотам України зрозуміло, чому виключили з лав ВГОІ “Союз Чорнобиль України” колишнього, як і Демченко голову Луганської обласної організації Волчанського І.П., бо людина яка проживає на окупованій території не має права представляти інтереси чорнобильців у Всеукраїнській громадській організації. Це очевидний факт! Але не для Демченка Г.Х., який спить і бачить, коли повернуться до влади колишній голова ОДА Чмирь Ю.П. та партія регіонів. Трішки нижче ви побачите красномовне цьому підтвердження - агітаційна листівка під час виборів до Сумської обласної ради, де під №57 у списках партії регіонів балотувався Демченко Г.Х., який разом із “ригами” хотів розбудовувати нову Сумщину… Цікавим в цій агітці є те, що наш “герой” за «виявлені мужність героїзм та сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток і зміцнення української держави нагороджений грамотою Президента України, орденом «За заслуги» III ступеня». Це ж за які заслуги??? Це за те, що разом з регіоналами, які винні у тому, що в Україні зараз іде війна Демченко намагався розбудовувати Сумщину, чи як…? Що характерно, зовсім недавно 6 вересня 2017 року на координаційній раді при Сумській ОДА з питання нагородження учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, Демченко Г.Х. заявив, що у зв’язку з тим, що в Україні зараз важка економічна ситуація то він вважає за недоцільне нагородження ліквідаторів державними нагородами… Уявляєте “голова” Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, який повинен всіма засобами сприяти відзначенню Героїв Чорнобиля нагородами, вважає за недоцільне нагороджувати наших з вами побратимів. Отака він мерзота! Свої нагороди отримав, а іншим зась…

В своєму зверненні на сайті «Мы-Чернобыльцы» Демченко пише, що так само як і його, незаконно усунуто від посади колишнього голову Київської обласної організації Дерди І.І. Це той Дерда, від «беспрєдєла» якого всі міські і районні організації вже так задовбалися, що вирішили позбавити ще одного “князька” посади. І мотиви захисту Демченком – Дерда, очевидні, бо вони брати близнюки в намаганні узурпувати владу. Але все рано чи пізно закінчується, і одноосібне панування таких як Демченко – Дерда та їм подібним, також добігає свого кінця!!!

Далі в зверненні Демченко пише «довго кружляв навколо Сумської організації…і ось нарешті сталося». Так, довго, дуже довго не шановний нами і переважною більшості Чорнобильців Сумщини екс-керівник Сумської організації ми терпіли ту наругу, яку ви дозволяли собі по відношенню до людей з протилежною думкою. Але і ваш час настав, і як би ви не намагалися проводити різні там фейкові одноосібні конференції, у вас уже нічогісінько не вийде! Бо з вами залишилися лише ті, хто в тій чи іншій мірі пов’язаний з вами різною брехнею або спільною “липою” по документах, але і їх час настане, бо вони як і ви в своїх організаціях мають мізерну кількість прибічників, а в деяких і таких не має, є тільки керівник порожньої організації та печатка організації. Оце і всі ваші прихильники…

Далі наш горе екс керівник пише в зверненні «Але виникає питання: Хто наступний?» 

Відповідь проста і очевидна: наступні будуть ті, хто як і ви всі ці роки знищував чорнобильський рух на догоду владі і наживався на горі сотень тисяч ліквідаторів та вдів ліквідаторів!!!

Наступний вислів у статті від Демченка «Нагадаю наше кредо: «Честь. Мужність.Гуманність».

Шановні побратими, про яку честь взагалі може говорити людина яка вже два рази притягувалася до кримінальної відповідальності і по якій зараз відкрите кримінальне провадження: 

1) 2009 ріку – порушена кримінальна справа за розтрату державного майна, припинена в зв’язку з амністією;

2) 23.05.2013 року надiйшла колективна заява, відносно директора Краснопільського дитячого психоневрологічного інтернату Демченка Григорія Хомича 28.10.1954 р.н., який з 2011 по 2013 роки зловживаючи службовим становищем заволодів майном інтернату.

23.05.2015 року – порушена кримінальна справа за ст. 364 ч.1 КК України, зловживання повноваженнями службовою особою, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб.

3) 24.10.2017 року – відкрите кримінальне провадження по ст. 358 ч.1 КК України, № 120172040004040, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

Ось шановні побратими отаке поняття честі, мужності та гуманності у Демченка Г.Х… 

У пункті 2) читали «директора Краснопільського дитячого психоневрологічного інтернату»

В деяких наших краснопільських побратимів ліквідаторів рідні тривалий час працювали у Краснопільському дитячому психоневрологічному інтернаті. Працювали до того часу, як Демченка призначили директором, після пришестя “гуманіста” люди ще певний час намагалися чинити спротив проти утисків нового керівника. Але не витримавши дебільних наказів директора велика кількість звільнилася з роботи, зараз говорять плинність кадрів в даному закладі вражає. А нещодавно Григорій Хомич намагався самовільно розгатити ставок, який є на території диспансеру «для укріплення дамби», це так зараз називається «узаконений» вилов риби. Але принципові краснопільчани на дали здійснити чергову аферу Демченка…

Що ще можна добавити після цього??? Щодо мужності і гуманності мабуть продовжувати не слід…

Наступним красномовним перлом в зверненні Демченка звучить звинувачення на адресу Войтова …

«Президент Войтов, Ви боїтеся влади? Так, боїтеся, тому що ані разу за два роки свого президенства не виступили проти влади захищаючи права чорнобильців.» Войтов хвалиться тим, що проводе багато зустрічей з керівниками державної влади та направив багато звернень, листів. Таке! Більше 90% усiх звернень, пропозицiй, зустрiчей відпрацювали вiце-президенти Яценко В.М. та Кобчик В.П., а Ви, шановний, бiльший час свого президентства перебуваєте у своїй Вiнницi.

Може Ви органiзували, провели масштабну Всеукраїнську акцiю протесту? НI! Я можу наводити безлiч прикладiв вашої негативної, безрезультативної дiяльностi за два роки. А може Ви виконуєте завдання влади розвалити колись найпотужнiшу, найструктурованiшу громадську чорнобильську органiзацiю? Вам частково вдається це зробити.

Шановнi колеги,побратими,члени нашого «Союзу», невже Вас влаштовує таке становище? Чи Може варто закрити ВГОI «СЧУ», досить гвалтувань.

Пропоную обговорити ситуацiю яка склалася та заслухати Войтова про його намiри на конференцiї «Союзу», яка згiдно з рiшенням Президiї ЦР ВГОI «СЧУ» вiд 4 жовтня 2017р. та має вiдбутися в листопадi-груднi 2017р. Про дане рiшення Президiї на засiданнi ЦР 16.10.17р. шановний президент не випустив нi пари з вуст.

Шановнi чорнобильцi, Ви обирали Войтова, щоб вiн слугував Вам, захищав Вашi iнтереси, а не потакав владi!»

Хочеться сказате лише одне: ХА–ХА–ХА… За все існування чорнобильського руху жоден з чорнобильців Сумщини не пригадає хоч один факт коли б Демченко Григорій Хомич критикував… Владу! Уявіть собі – жодного разу, бо по своїй природі він є аналогом блюзнірства та лизоблюдства на догоду любій без винятку владі, яка за ці роки була в Україні… Щодо того, що 90% усiх звернень, пропозицiй, зустрiчей відпрацювали вiце-президенти Яценко В.М. та Кобчик В.П., так це і є їхні прямі обов’язки як віце-президентів…

Щодо протестів: за все існування чорнобильського руху мабуть жоден з чорнобильців Сумщини не пригадає, щоб Демченко Г.Х. організував, провів чи приймав участь у страйках які проводилися на Сумщині… Більш того, умисно робив все можливе, щоб їх упередити, телефонував головам організацій, щоб не виводили ліквідаторів, телефонував знайомим ліквідаторам про те, що страйки з тої чи іншої причини не відбудуться чи переносяться і т.д. і т.п…. 

Неодноразово проводилися на Сумщині і акції голодування. У 2008 році у чорнобильців Сумщини за потакання Демченка (за рішенням обласного відділу охорони здоров’я чорнобильців спонукали лікуватися за територіальним принципом) хотіли відібрати Сумський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення (СОСДРЗН) де із року в рік ліквідатори та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС проходять лікування. На захист нашої альмаматері піднялися Сумська обласна організація «Всеукраїнське об’єднання інвалідів Чорнобиля. Відродження України», Сумська міська громадська організація «Чорнобиль – Суми» та інші принципові ліквідатори, які оголосили безстрокове голодування і відстояли радіаційний диспансер. 

У березні 2015 року Роменська міська організація «Інваліди Чорнобиля», яка входила до складу Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” в знак протесту оголосила безстрокову акцію голодування. Тоді чорнобильців поставили перед вибором, які саме пільги одержувати. Раніше вони отримували і пільги, і компенсації, як інваліда війни, так і чорнобильця. А за новим законом їм потрібно було зробити вибір між тією чи іншою категорією (інваліди війни або "чорнобильці"). Участь в голодуванні тоді приймали понад 30 ліквідаторів. І тоді ми спільно відбили наші права!!!!

І ви думаєте, що хоч в одному з епізодів цих акцій Демченко хоча б зустрівся з протестувальниками??? Категорично ні!!! Розрулювали ці акції протесту зовсім інші керівники чорнобильських громадських організацій…

Ну а Демченко, як завжди висловлювався, що ці акції організовувалися лжечорнобильцями за кошти опозиційних партій.

За всі роки Незалежності України страйки на Сумщині проводили такі громадські організації:

Сумська обласна організація «Всеукраїнське об’єднання інвалідів Чорнобиля. Відродження України», 

Сумська міська громадська організація «Чорнобиль – Суми»,

Сумська обласна громадська організація «Спілка ветеранів Чорнобиля»,

Сумська обласна громадська організація «Всеукраїнський союз учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів» 

Сумський обласний осередок «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля» 

Чи Ви бачите в переліку тих, хто проводив страйки на Сумщині - Сумську обласну організацію ВГОІ “Союз Чорнобиль України”. 

Вірно, не бачите, бо у цих акціях якщо і приймали участь осередки ВГО СЧУ то тільки нелегально, бо Демченко категорично забороняв їм це робити… 

То як там Григорію Хомичу щодо звинувачень на адресу Войтова, що він не проводить страйки??? 

Якось по-дикому звучить і звинувачення на адресу Войтова про отримане завдання від влади розвалити колись найпотужнiшу, найструктурованiшу громадську чорнобильську організацію. 

Шановні! Та більшого і найстрашнішого сепаратиста та могильщика ВГОІ “Союз Чорнобиль України” і в цілому чорнобильського руху, ніж Демченко Г.Х. мабуть не існує в природі апріорі, бо лише одних закликів вийти з-під протекторату ВГОІ “Союз Чорнобиль України” лунало на засіданнях Ради Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” безліч раз…Тому є велика кількість свідків членів Ради, які можуть підтвердити даний факт.

Зрозумівши, що афера з виходом із ВГОІ “Союз Чорнобиль України” не пройшла бо практично всі члени Ради були проти цього, за виключенням наближених до Демченка (Верхуша П.Г., Горошко А.М., Кисляк Л.О., Кузьменко М.О.), Григорій Хомич намагається провернути аферу з винесенням недовіри Президенту ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтову. На запитання членів Ради щодо причин було сказане сакральне і магічне словосполучення «бо він віддалився від нас»!!!

Уявляєте??? Він посмів віддалитися від них “богів” та “аксакалів”, які вже мабуть і не пам’ятають, для чого взагалі колись була організована ВГОІ “Союз Чорнобиль України”…

Потім на зауваження щодо того, що це незаконно і протирічить Статуту організації, бо спочатку потрібно це питання винести на конференції районних та міських організацій, було видавлено «для цього вистачить і тих, хто тут присутні». 

Ось так положення Статуту трактувалися нашим екс керманичем…

Потім на запитання про те, чому висловлюється недовіра тільки Президенту ВГОІ “Союз Чорнобиль України” а не всій Раді ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, бо вона також відповідальна за дії керівника, від Демченка пролунало наступне «я взагалі написав заяву про складання повноважень віце-призедента ВГОІ “Союз Чорнобиль України”. 

Як і раніше знову відбулася маніпуляція та підміна понять, бо це була цинічна брехня - ніякої заяви Демченко не писав!!! 

Після багаточисельних колективних звернень відокремлених підрозділів ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Сумщини до Президента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтова Володимира Васильовича, щодо наведення порядку в Сумській обласній організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, ним було прийняте рішення про направлення до Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” уповноважених представників в особі помічника Президента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Сокирка К.В. та голови ревізійної комісії ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Позняка В.П. для перевірки фактів зловживання службовим становищем Демченка Г.Х., перевірки фактів щодо законності обрання на VII-й звітно-виборчій конференції Демченка Г.Х. головою, щодо перевірки фактів грубих порушень Статуту СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України», перевірки фактів щодо підбурювання членів Ради та заклики про вихід Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з ВГОІ «Союз Чорнобиль України». 

Про приїзд ревізійної комісії було попереджено листом на електронну адресу Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, про приїзд ревізійної комісії особисто в телефонній розмові попереджав Демченка Президент ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Войтов В.В. На всі попередження про приїзд ревізійної комісії Демченко відреагував своєрідно і закономірно, сказавши, що він зараз у відпустці, та й взагалі його тут є кому перевіряти… На звернення до заступника голови Верхуші П.Г. щодо того, щоб той прийняв ревізійну комісію і відкрив офіс за адресою м. Суми, вул. Горького 2, для перевірки документів Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, той відповів, що йому такої вказівки голова, тобто Демченко, не надавав.

І як не намагався Демченко не допустити перевірку, все ж уповноважені особи від ВГОІ «Союз Чорнобиль України» прибули до м. Суми 8 серпня 2017 року. 

За висновками комісії в ході перевірки з’ясувалися нові факти щодо діяльності Демченка Г.Х. Після звернення комісії до обласного управління юстиції виявилося, що після проведення VII-й звітно-виборчої конференції, ніхто ніяких документів про проведення та результати конференції до юстиції не подавав! Цей очевидний факт засвідчував, що від 14 липня 2016 року Демченко Г.Х. є нелегітимний голова!!! 

Далі ще цікавіше. З’ясувалося, що 19 листопада 2016 року була проведена позачергова XIII конференція Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, про яку ніхто не чув і не знав. 

Зверніть увагу, що VII звітно-виборча конференція відбулася 14 липня 2016 року, а XIII позачергова конференція відбулася 19 листопада 2016 року. Виходить, що за такий короткий відрізок часу у Сумській обласній організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” відбулося ще 6 конференцій, про які ніхто сном-духом не знав!!! 

Далі взагалі із жанру кримінальної хроніки, з’ясовується, що декілька підписів у протоколі неіснуючої XIII позачергової конференції підроблені, чому підтвердженням є відкрите кримінальне провадження від 24.10.2017 року по ст. 358 ч.1 КК України, № 120172040004040. Всі інші члени Ради які підтвердили, що в протоколі дійсно їх підписи, заявляють, що вони не знали, що проводилася XIII позачергова конференція, а підписи вони ставили не під протоколом, а в аркуші де стояли їх прізвища про те, що вони приїхали на засідання Сумської обласної організації, який їм на підпис подавав заступник голови Верхуша П.Г. 

Далі комісією було з’ясовано, що голову ревізійної комісії Сумської обласної організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Сидоренка Л.І., який був обраний на тій же VII-й звітно-виборчій конференції, Демченко Г.Х. самовільно без рішення Ради або конференції усунув від виконання обов’язків, чим вкотре вже підтвердив, що VII звітно-виборча конференція є нелегітимною!!! 

Вже вкотре знову пролунав заклик від Демченка про розвал ВГОІ “Союз Чорнобиль України” у зверненні яке було опубліковано на тому ж таки сепаратистському сайті “Мы Чернобыльцы”… 

«Шановнi колеги, побратими, члени нашого «Союзу», невже Вас влаштовує таке становище? Чи може варто закрити ВГОI «СЧУ», досить гвалтувань». 

Задум цієї нечестивої людини зрозумілий усім без винятку, бо сама діяльність Демченка - це є прихована форма сепаратизму в Україні!!! 

Хіба після таких закликів ще в когось виникає питання щодо законності позбавлення членства в ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Демченка??????? 

Якщо ми дійсно сповідуємо правду, то чи місце таких діячів поряд з порядними людьми???

Наостанок хотілося б сказати таким як Демченко, що не ми обирали Войтова В.В. на посаду Президента ВГОІ “Союз Чорнобиль України” - а ви, бо ви сподівалися, що в зв’язку з тим, що він має певні знайомства з нинішньою владою і вам перепаде від того жирного пирога…

А коли ви побачили, що Войтов намагається зробити позитивне для всіх ліквідаторів, в обхід ваших корисливих примх, ви почали свою грязну античорнобильську боротьбу проти нього і його прихильників…

І ви ті, хто заварив таку кашу, в ній і потонете!!! 

Від чорнобильців Сумщини:

Громадська організація Шосткинська міська організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Конотопська міськрайонна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Роменська міська організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Серединобудська районна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Недригайлівська районна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Кролевецька районна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”, 

Громадська організація Краснопільська районна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадська організація Лебединська міська організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”.


Далі мовою фактів в хронологічній послідовності розміщуємо матеріали, які ще раз вкотре доводять про античорнобильську діяльність Демченка Г.Х.

09.03.12 Звернення до чорнобильців Сумської області.


Шановні ліквідатори та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС! 

24 березня в актовій залі Сумської обласної ради повинна відбутися 7 позачергова розширена конференція Сумської обласної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». На повістці конференції будуть розглядатися питання недовіри та переобрання голови СОГОІ «Союз.Чорнобиль.України» Демченко Г.Х. 

Ще 18 лютого під час проведення правління СОГОІ «Союз Чорнобиль України» в гострій полеміці на адресу Демченка звучали звинувачення в повному ігноруванні своїх посадових обов’зків, звинувачення про те, що організація не є захисником законних прав чорнобильців, що вона всупереч здоровому глузду та логіці стала захисником популістських дій влади, є союзником злочинних дій влади по відношенню до чорнобильців. 

Більшість чорнобильців в Сумській області вважають що «Союз Чорнобиль України» став продажною структурою на догоду владі і повністю розчинився як громадська організація в Партії Регіонів. Яскравим підтвердженням тому є те, як проходила звітно-виборча конференція ВГОІ «Союз Чорнобиль України» 17 грудня 2012 року. Усі знають, в якій атмосфері та з яким грубим тиском проводилася конференція. В оточенні ОМОНу з перевдягнутими в громадянське силовиками, яких у залі було більше ніж делегатів конференції, з широким представництвом депутатів від Партії Регіонів на чолі з першим віце-прем’єрміністром України Клюєвим, недопущенням на конференцію законно обраних делегатів та відкриттям проти них сфальшованих кримінальних справ. Після такого залякування делегатів результатом конференції стало повторне обрання Андреєва. 

Такий «лідер» замість того, щоб в унікальний момент згуртованості чорнобильців очолити чорнобильський рух та повести за собою, робить все можливе, щоб спаплюжити чесне ім’я чорнобильців. 

Зараз ми переживаємо тяжкі часи. Після нарахування пенсій по-азаровські серед чорнобильців зародилася повна зневіра в справедливість, зневага до всіх інститутів влади, ненависть до Андреєва та йому подібних. Всі обіцянки Азарова-Тігіпка-Андреєва прогнозовано виявились черговою брехнею, в якої мета лише одна – хоч на деякий час затримати акції протестів чорнобильців. 

Повним «безпредєлом» є відміна пенсій по судовим рішенням, хоча це не пенсії, а відшкодування державою за втрачене чорнобильцями здоров’я. В той же час у всіх чиновників вищого рангу високі пенсії не відмінили. Практично 90% інвалідів тепер отримують пенсії менші, ніж до підвищення. 

Зараз в країні відбувається правовий хаос, коли з одного боку люди повинні виконувати рішення судів, а з іншого боку ті ж самі рішення судів на користь чорнобильців не виконуються. 

В зв’язку з подіями, які розгортаються впродовж останнього року виникають слушні запитання. Чому влада зневажає законні права чорнобильців? Які домовленості за закритими дверима відбулись у Азарова з Андреєвим? Чому люди, які в свій час закрили світ від радіоактивної загрози тепер повинні доводити, що вони – ліквідатори. Чому коли у 2011 році ми їздили на акції протесту в м.Київ під прапорами «Союз Чорнобиль України» це було добре, а коли три рази з’їздили всупереч волі керівництва, то одразу стали «клонами», «провокаторами», «лжечорнобильцями». 

Хіба в ті та інші рази ми вимагали не того самого – виконання закону про статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС? Чому голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. жодного разу не зустрівся з учасниками акцій протесту під час проведення страйків в м.Суми в листопаді 2011 року? Чому не працює офіс, голова відсутній на своєму робочому місці, листи відправників адресовані м.Суми, вул.Горького, 2 повертаються назад. Чому не відповідає телефон голови? Чому до цього часу немає книги Пам’яті чорнобильців Сумщини? Чому за увесь час існування організації нагороджуються одні й ті ж люди – з близького оточення Демченка. За що і навіщо нагородили чорнобильським хрестом губернатора Сумщини Ю.П.Чмиря, а в той же час багато померлих чорнобильців так і не дочекались цієї нагороди. Чому в СОГОІ «Союз Чорнобиль України» немає юриста, свого сайту, а в разі звернення чорнобильця до голови не надається хоча б інформаційна допомога? Чому такий розбрат між сумськими чорнобильськими організаціями? Можливо тому, що ніхто не хоче мати справу з Демченком, який своєю античорнобильською позицією та диктатом повністю скомпроментував себе як лідер найбільшої чорнобильської організації.Уже давно він втратив довіру в чорнобильців м.Суми тепер же він втратив довіру і серед районних організацій. 

Головою СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х був сфальшований протокол від 24 червня 2011 року про рішення 6-ї звітно – виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» про обрання делегатів на Всеукраїнську звітно – виборчу конференцію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» коли замість законно обранного делегата(Ломонос В.П.), який не підтримував Андреєва на конференцію поїхав зовсім інший делегат(Веохуша П.Г.) 

Після цих всіх звинувачень голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. написав заяву на звільнення з займаної посади, а члени правління організації вирішили зібратися ще раз на своє засідання 3 березня для розгляду заяви голови. Протягом наступних двох неділь Демченком була розвернута ганебна компанія по залякуванню опонентів, лунали погрози щодо переслідування на члена правління, заступника голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Ломоноса В.П. за його відкриту позицію.

Після чого СБУ, міліція, прокуратура, військомат, КРУ, Управління пенсійного фонду, Управління праці та соціального захисту населення з метою залякування вкотре перепровірили законність отримання статусу постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС Ломоносом В.П. і не виявили ніяких порушень, підтвердили законність отримання статусу. 

Така огидна позиція Демченко Г.Х застосовувалася і проти інших членів правління СОГОІ «Союз Чорнобиль України».

Але незважаючи ні на що 3 березня зібралася більшість членів правління 9 чоловік і провели своє засідання в громадській раді Сумської ОДА, так як голова відмовився приймати участь у засіданні і не надав ключів від офіса громадської організації.

Та все ж засідання відбулося і 8 з 9 членів правління прийняли рішення про проведення 24 березня позачергової розширеної звітно-виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» з розширеним представництвом чорнобильців Сумщини. 

Незважаючи на прийняте рішення правлінням, голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. використовує протиправні методи впливу на членів правління і намагається 10 березня провести правління з метою перенесення конференції на 2 місяці та забрати право у чорнобильців висловити свою точку зору. 

Звертаємося до всіх чорнобильців Сумщини прийняти участь у конференції, яка буде проводитись 24 березня 2012 року в актовій залі Сумської обласної ради о 10-00. 

Шановні чорнобильці в цей день прявіть солідарність та станьте на захист законних прав ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 

Звернення було розміщене на сайті «Я ЧОРНОБИЛЕЦЬ» 


РЕЗОЛЮЦІЯ 
Сумського обласного розширеного Чорнобильського зібрання 

від 24 березня 2012 року.

Ми, ліквідатори та постраждалі від аварії на ЧАЕС, представники сіл та міст Сумської області та члени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» висловлюємо недовіру голові Сумської обласної організації інвалідів Союз Чорнобиль України Демченку Г. Х.:

1. За фальсифікацію протоколу звітно-виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» 24 червня 2011 року, як головуючого на конференції. 

2. За лобіювання і підтримку постанови КМУ №1210.

3. За пропозиції зменшення пенсії постраждалим та ліквідаторам, від імені чорнобильців області .

4. За проведення обласних звітно-виборчих конференцій без оприлюднення порядку денного. Утаємничення звітів ревізійної комісії.

5. За приховування інформації, що надходить від центральних органів ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

6. За прийняття одноосібних рішень (Підписання меморандуму, без обговорення з чорнобильцями).

7. За нехтування думкою рядових чорнобильців та неподання відповідей на письмові запити.

8. За суміщення громадської посади з посадою директора Краснопільського псіхоневрологічного інтернату. 

9. За відсутність на робочому місці як голови СОГОІ «Союз.Чорнобиль.України», невідповідання на телефонні дзвінки, повернення листів відправників назад адресатам, ненадання інформаційної допомоги чорнобильцям.

10. За захист особистих інтересів, які ідуть в розріз інтересів чорнобильців і зашкоджують в цілому Сумській обласній організації. 

11. За нагородження державними орденами та медалями, а також відзнаками ВГОІ «Союз Чорнобиль» одних і тих же наближених до себе осіб. В той час коли більш заслужені чорнобильці, які дійсно є героями (мертві та живі) не мають навіть подяки, ті ж хоспесні хворі.

12. За нагородження ( без обговорення з Радою Організації ) орденом «Чорнобильський Хрест  Мужність. Честь. Гуманність.» голову Сумської ОДА Чмиря Ю.П., що призвело до масового незадоволення чорнобильців та протесту під час проведення заходів до Дня Ліквідатора.

13. За відсутність книги пам’яті чорнобильців Сумщини, за власний піар голови СОГОІ С Ч У Демченка Г.Х. на перших сторінках інших чорнобильських видань.

14. За відсутність в організації юриста який би захищав права чорнобильців.

15. За розподіл коштів з обласного бюджету на лікування по безкоштовних рецептах на власний розсуд. 

16. За підтримку ганебних дій влади, за вказівкою якої у 2008 році у чорнобильців намагалися відібрати Сумський обласний диспансер радіаційного захисту населення, що призвело до голодування чорнобильців.

17. За лобіювання будівництва будинку для чорнобильців в м. Путивль що суперечить інтересам ліквідаторів із інших регіонів.

18.За відмову проведення позачергової відкритої конференції СОГОІ « Союз Чорнобиль України» проведення якої вимагали 25 % районних осередків ( як це прописано в п. 9.1 в Статуті Організації)

19. За відмову проведення позачергової відкритої конференції СОГОІ « Союз. Чорнобиль. України» за що проголосували 8 членів Ради Організації і це рішення було внесено в протокол від 3 березня.

20. За сфальшований протокол від 24 червня 2011 року про рішення 6-ї звітно – виборчої конференції СОГОІ «Союз Чорнобиль України» про обрання делегатів на Всеукраїнську звітно – виборчу конференцію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» коли замість законно обранного делегата(Ломонос В.П.), який не підтримував Андреєва на конференцію поїхав зовсім інший делегат(Верхуша П.Г.) 

21. За розвернута ганебну компанію по залякуванню опонентів, погрози та переслідування члена правління, заступника голова СОГОІ «Союз Чорнобиль України» Ломоноса В.П. за його відкриту позицію.

22. За цькування непокірних та перевірки особових справ активістів чорнобильського руху та членів правління СОГОІ «Союз Чорнобиль України» - СБУ, міліцією, прокуратурою, військоматом, КРУ, Управлінням пенсійного фонду, Управліннм праці та соціального захисту населення з метою залякування. 

23. За використання протиправних методів впливу на членів правління і намагання тиску на членів правління з метою забрати право у чорнобильців висловити свою точку зору. 

24. За погрози, брутальне відношення до чорнобильців та залякування опонентів.

Така огидна позиція Демченко Г.Х застосовувалася і проти інших членів правління СОГОІ «Союз Чорнобиль України».

Вищеперераховане являється грубим порушенням статуту ВГОІ «Союз Чорнобиль України», що привело до зубожіння чорнобильців та зростанні соціально-політичної напруги в суспільстві.

Ми вимагаємо терміново скликати позачергову, відкриту, звітно-виборчу конференцію Сумської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль», з повідомленням в ЗМІ, правом виступу і голосу всіх прибулих на конференцію.

В разі невиконання цих умов Демченко Г.Х. позбавляється права представляти Сумську обласну організацію ВГОІ «Союз Чорнобиль» в державних установах та громадських організаціях.

Резолюцію направити до Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», районним та міським організаціям «Союз Чорнобиль України», обласним та місцевим органам влади.


Шевченківське УП ГУНП
України в м. Києві
04050, м. Київ, вул. Герцена, 9

Копія (для відому та контролю):
Прокуратура м. Києва
03150, м. Київ, вул. Предславинська, 45/9

Заявник:
Члени Всеукраїнської громадської
організації інвалідів
«Союз ЧорнобильУкраїни»
04053, м. Київ, 
вул. В.Винниченка,3
Тел.: (044) 272-65-51

ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН

Ми, що нижче підписалися, члени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (далі – ВГОІ)– Голова виконавчого комітету ВГОІ Сокирко Констянтин Васильович, член Ревізійної комісії ВГОІ Хрущенко Микола Миколайович, Президент ВГОІ до 11.11.2015р. Березін Володимир Олексійович, Голова Київської міської організації ВГОІ Почупрін Сергій Вікторович.

– звертаємось до правоохоронних органів із заявою про злочин та просимо притягнути до кримінальної відповідальності головного бухгалтера даної організації Орловську Катерину Дмитрівну за розкрадання коштів державного бюджету України – заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення, при наступних обставинах:

Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» зареєстрована 29.03.1991р. у Шевченківському районі м. Києва за адресою: м. Київ, вул. В.Винниченка (колишня вул. Юрія Коцюбинського), будинок 3, та здійснює діяльність у встановленому законом порядку. Основним видом діяльності, згідно статуту, є діяльність громадських організацій. Фінансування здійснюється за рахунок державного бюджету України. Щороку організації з Державного бюджету України виділяються кошти в сумі біля 1 млн. грн., які використовуються для забезпечення функціонування даної організації. На 2015 рік. через Фонду соціального захисту інвалідів з Державного бюджету було виділено більш ніж 700 тис. грн.

На посаді президента ВГОІ у 2015 році до 11.11.2015р. працював Березін Володимир Олексійович, а на посаді головного бухгалтера – Орловська Катерина Дмитрівна (працює на даний час).

Після виходу 19.10.15 з відпустки президента ВГОІ Березіна Володимира Олексійовича, 24.10.2015 р. йому стало відомо, з листа Фонду соціального захисту інвалідів до ВГОІ, що узгоджено 21-22.10.15 р. у м. Чернігів проведення Всеукраїнського семінару за бюджетні кошти якими фінансується ВГОІ «Союз ЧорнобильУкраїни» і що його вже проведено.

Проведення данного семінару не було узгоджено з Президентом ВГОІ, як особою яка єдина мала право першого підпису, хоча весь час відпустки він перебував на телефонному зв’язку. Крім нього ніхто, згідно статуту, не мав право приймати рішення щодо проведення семінару та витрат бюджетних коштів. Право першого підпису він нікому не передавав. Він відразу попередив бухгалтерію про те що в ніякому разі не здійснить оплату за даний семінар.

Але 22.11.15р. вже післявиборів нового Президента йому стало відомо, що ще 15.10.15р. бухгалтерією Союзу, було без дозволу та його участі в той час коли він знаходився у потязі, по підробленими підписами під договорами (згідно заяви вх.№447 від 15.12.2015р -додається) сплачено за проведення семінару та приховано від Президента згідно наступних документів

ФОП Антип- договір №9 від 12.10.15р., харчування. 

Платіжнедоручення №65 від 15.10.15р на суму 7500,00грн.

Готель «Градецький»-договір № 15\10 від 12.10.15р., проживання.

Платіжнедоручення №66 від 15.10.15р на суму 32000,00грн.

ФОП Павленко- договір № 10-15 від 12.10.15р., перевезення. 

Платіжнедоручення №67 від 15.10.15р на суму 2400,00грн.

коштів на загальну суму 41900,00грн.

В проведенні даної операції по розкраданню бюджетних коштів приймали участь:

- головний бухгалтер Орловська Катерина Дмитрівна – організувала розкрадання коштів та підробляла підпис Президента ВГОІ

- помічник президента Ткачова Олена Володимирівна – готувала листи та документи по проведенню Всеукраїнського семінару. Приховала від Президента проведення семінару у якому Президент повинен був приймати участь;

- фінансист Яременко Валентина Вікторівна - готувала договори та фінансові документи на проплату даного заходу, не зважаючи на відсутність Президента та його підпису, про щої й було відомо. Проводила оплату через казначейство;

Крім того у жовтні 2015 року після передачі справ ВГОІ новопризначеному керівнику Войтову Володимиру Васильовичу – Березіним Володимиром Олексійовичом було виявлено ряд сфальсифікованих договорів нібито по наданню послуг з проведення Всеукраїнських семінарів та надання інших послуг, які фактично не проводились та не надавались у 2015році, а саме:

м. Київ.

- Договір № 10/11-14 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Глущенком Віктором Олександровичем та ВГОІ на суму, згідно платіжного доручення № 13 від 22.06.2015р., 60 000,00 грн. за надання послуг з проживання, харчування, транспортного перевезення учасників, оренди приміщення, компенсації проїзду учасникам для проведення Всеукраїнського тренінгу з прикладного мистецтва для дітей-інвалідів «Джерело»; 

м. Чернігів.

- Договір № 4-12 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Павленком Дмитром Сергійовичем та ВГОІ, платіжне доручення № 19 від 24.06.2015р., на суму 14200,00 грн. за надання послуг з транспортного перевезення учасників Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

- Договір № 23/06 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ФОП Антип Людмилою Олексіївною та ВГОІ на суму 9000,00 грн., платіжне доручення № 20 від 24.06.2015р., за надання послуг з харчування учасників Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

- Договір № 01/12 про надання послуг від 22 червня 2015р., укладений між ПАТ «Готель Градецький» (м. Чернігів) та ВГОІ на суму 56 800,00 грн., платіжне доручення № 21 від 24.06.2015р., за надання послуг з проживання, оренди зали для проведення Всеукраїнського семінару на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»;

м. Суми.

- Договір з таким же самим номером 1/12 про надання послуг від 03 липня 2015р., укладений міжміжгосподарським санаторієм «Токарі» та ВГОІ на суму 73 800,00 грн., платіжне доручення № 22 від 07.07.2015р., за надання послуг з проживання, харчування, транспортного перевезення учасників, оренди зали для проведення заходу «Всеукраїнський семінар щодо пенсійного забезпечення інвалідів та громадян, які постраждали внаслідокЧорнобильськоїкатастрофи». 

Отже, за даними договорами у червні – липні 2015р. було також безпідставно перераховано 213 800,00 грн. бюджетних коштів, що є великим розміром при розтраті та заволодінні чужим майном. Договори в один день укладаються в різних містах (Київ, Чернігів). Також договори з санаторієм «Токарі» та з ПАТ «Готель Градецький» мають один і той же номер «1/12», що свідчить про можливі фальсіфікації.

Таким чином, Орловська Катерина Дмитрівна, працюючи головним бухгалтером Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз ЧорнобильУкраїни», зареєстрованої за адресою: м. Київ, вул. В.Винниченка, 3, та будучи службовою особою підприємства згідно примітки 1 до ст.364 КК України по виконанню організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, протягом червня – жовтня 2015 року з корисливою метою, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила та за попередньою змовою з невстановленими особами заволоділа державними коштами в загальній сумі 255 700,00 грн., що є великим розміром. 

Своїми умисними діями Орловська К.Д. вчинила злочин, передбачений ч.4 ст.191 КК України.

Вказаний злочин вона вчинила шляхом службового підроблення, тобто, видачі наступних завідомо неправдивих офіційних документів від імені президента Березіна В.О., а саме: Договір № 10/11-14 про надання послуг від 22 червня 2015р., Договір № 4-12 про надання послуг від 22 червня 2015р., Договір № 23/06 про надання послуг від 22 червня 2015р., Договір № 01/12 про надання послуг від 22 червня 2015р., Договір № 1/12 про надання послуг від 03 липня 2015р., Договір № 9 про надання послуг від 12 жовтня 2015р., Договір № 15\10 про надання послуг від 12 жовтня 2015р., Договір № 10-15 про надання послуг від 12 жовтня 2015р., акти здачі-прийняття наданих послуг та платіжні доручення за даними договорами, що спричинило тяжкі наслідки, - чим скоїла злочин, передбачений ч.2 ст.366 КК України.

Виявивши факти підроблення документів та розтрату державних коштів, Березін В.О. усно, а потім і письмово, (заяви від 14.12.2015р. вх.№447 та від 04.03.2016р. вх.№87 додаються) звернувся до новопризначеного президента ВГОІ Войтова Володимира Васильовича, повідомивши про незаконні фінансові операції бухгалтера Орловської К.Д., та вимагав провести службове розслідування. Однак, Войтов В.В. залишив усе без руху. Переклав свою відповідальність, як керівника, на Ревізійну комісію ВГОІ. Організацію роботи Ревізійної комісії не забеспечив. Блокування з боку працівників бухгалтерії надання документів для перевірки не припинив. До даного часу відповіді на заяви не надано.

Президентом Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Войтовим Володимиром Васильовичем грубо порушено ст. 20 закону «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР що веде до подальшого розкрадання бюджетних коштів колом посадових осіб Союзу. 

Відповідно до ч.1 ст.214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. 

З огляду на ч.1 ст.216 КПК України, злочини, передбачені статтями 191 та 366 КК України, підслідні слідчим органів Національної поліції.

Згідно ч.1 ст.218 КПК України, досудове розслідування здійснюється слідчим того органу досудового розслідування, під юрисдикцією якого знаходиться місце вчинення кримінального правопорушення. У данному випадку діяння вчинено на території Шевченківського району м. Києва.

На підставі викладеного, -

ПРОСИМО:

Внести відомості за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. 

Вжити заходи щодо відшкодування завданих державі збитків. 

Про результати розгляду цієї заяви повідомити заявника. 

Додаток:

1. Копія Договору № 10/11-14 про надання послуг від 22 червня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення №13);

2. Копія Договору № 4-12 про надання послугвід 22 червня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення № 19);

3. Копія Договору № 23/06 про надання послугвід 22 червня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення №20);

4. Копія Договору № 01/12 про надання послуг від 22 червня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення №21);

5. Копія Договору № 1/12 про надання послугвід 03 липня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення № 22);

6. Копія Договору № 9 про надання послуг від 12 жовтня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення № 65);

7. Копія Договору № 15\10 про надання послуг від 12 жовтня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення № 66);

8. Копія Договору № 10-15 про надання послуг від 12 жовтня 2015р. з додатками (акт здачі-прийняття наданих послуг та платіжне доручення № 67);

9. Копія заяви вх.№447 від 14.12.2015р.;

10. Копія заяви вх.№87 від 04.03.2016р.

11. Відомості про Рух коштів карткового рахунку Орловської К.Д.

Про кримінальну відповідальність по ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину ПОПЕРЕДЖЕНІ.

Голова виконавчого комітету ВГОІ

«Союз Чорнобиль України» _____________ Сокирко К.В.
Тел.: 067 5055806

Член ревізійної комісії ВГОІ
«Союз Чорнобиль України» ______________ Хрущенко М.М.
Тел.: 067 4677949 

Колишній президент ВГОІ
«Союз Чорнобиль України» _______________ Березін В.О.
Тел.: 050 3537283 

Голова Київської міської організації ВГОІ
«Союз Чорнобиль України» ________________ Почупрін С.В. 
Тел.: 095 2738530 

Місцеві вибори 2010 року в Сумську обласну раду
Партія Регіонів 

Список: 

Чмирь Юрій Павлович 2. Васильєв Анатолій Васильович 3. Богданова Ганна Валентинівна 4. Грінцов Володимир Іванович 5. Будник Олександр Анатолійович 6. Михайленко Геннадій Володимирович 7. Сапманов Афган Фаганогли 8. Бояринцев Олег Анатолійович 9. Демура Володимир Олексійович 10. Чернявський Віктор Іванович 11. Масон Дмитро Володимирович 12. Пуд Сергій Олександрович 13. Слизький Сергій Миколайович 14. Свєшніков Валерій Валентинович 15. Печериця Костянтин Арикович 16. Романов В'ячеслав Вікторович 17. Толбатов Валерій Миколайович 18. Винниченко Сергій Андрійович 19. Коновалов Олександр Олександрович 20. Хомутіннік Сергій Петрович 21. Пересадько Борис Васильович 22. Богдаиова Ірина Володимирівна 23. Говійна Людмила Миколаївна 24. Радченко Олег Володимирович 25. Левченко Людмила Степанівна 26. Чернов Євген Дмитрович 27. Михайленко Дмитро Геннадійович 28. Ситник Олена Миколаївна 29. Лата Олег Анатолійович З0. Макаренко Василь Іванович 31. Ісмаілов Валерій Шапазович 32. Д'яченко Віктор Володимирович 33. Шпот Василь Володимирович 34. Мовчан Леонід Олексійович 35. Козолуп Ігор Федорович 36. Галаєв Магомед - Шаріп Джамалович 37. Івченко Володимир Миколайович 38. Грицай Сергій Михайлович 39. Картавий Олексій Олексійович 40. Деркач Микола Андрійович 41. Курок Олександр Іванович 42. Кушнір Дмитро Арсентійович 43. Бондаренко Віталій Олександрович 44. Могиленко Віталій Андрійович 45. Пшенична Любов Василівна 46. Павлюк Петро Олександрович 47. Дяченко Юрій Васильович 48. Сміянов Владислав Анатолійович 49. Федько Сергій Олександрович 50. Цупро Олександр Миколайович 51. Кригін Віктор Ілліч 52. Черненко Олексій Дмитрович 53. Шевченко Наталія Володимирівна 54. Сітак Олександр Михайлович 55. Шевченко Тетяна ЮріТвна 56. Шатов Олексій Валерійович 57. Демченко Григорій Хомич 58. Клочко Костянтин Анатолійович 59. Макаренко Костянтин Володимирович 60. Мельник Василь Іванович 61. Парамошкін Олександр Тимофійович 62. Свірський Геннадій Анатолійович 63. Скопенко Віктор Васильович 64. Соловей Олександр Анатольович 65. Соколов Артем Олександрович 66. Хярм Віктор Миколайович 67. Удодік Олександр Дмитрович 68. Штогрин Олег Теофілович 69. Ткаченко ГеннадіЙ Олександрович 70. Несущий Ігор Миколайович 71. Семеняка Артем Анатолійович 72. Оксененко Іван Петрович 73. Конанихін Володимир Іванович 74. Линник Анатолій Іванович 75. Кирик Григорій Васильович 76. Кацова Валентина Григорівна 77. Зубко Володимир Іванович 78. Єрмак Олександр Миколайович 79. Гунькова Валентина Василівна 80. В'юн Василь Васильович 81. Бережний Віктор Іванович 82. Базаров Геннадій Іванович 83. Вербовик Анатолій Миколайович 84. Березін Микола Якович 85. Кальченко Володимир Іванович 86. Ковальський Володимир Васильович 87. Лядовий Максим Володимирович 88. Садовий Богдан Леонідович 89. Літкевич Віра Михайлівна 90. Тимченко Едуард Вікторович 91. Ткаченко Світлана Олександрівна 92. Цілуйко Андрій Володимирович 93. Шкреба Антоніна Іванівна 94. Саєнко Олександр Іванович 95. Соколенко Катерина Сергіївна 96. Жиленко Юрій Миколайович 97. Буката Ігор Володимирович 98. Котляренко Сергій Миколайович 99. Доброчасова Надія Миколаївна 100. Плевако Надія Анатоліївна 


Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України»
Войтову В.В. 

Громадська організація «Краснопільська 
районна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

К О Л Е К Т И В Н Е   З В Е Р Н Е Н Н Я

Шановний Володимире Васильовичу! 

Звертаються до Вас члени Громадської організації «Краснопільська районна організація ВГОІ « Союз Чорнобиль України» які були присутні на Загальних Зборах (Конференції) 1 жовтня 2017 року з проханням розібратися та навести порядок в Громадській організації «Сумська обласна організація ВГОІ « Союз Чорнобиль України». Звертаємо Вашу увагу що, незважаючи на те, що ще на початку червня була написана заява від «Союзу чорнобильців Краснопільщини» за підписом заступника голови Бощенка І.М. про вступ колективним членом до Громадської організації «Сумська обласна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України», з незрозумілих причин «Союз чорнобильців Краснопільщини» так і не був прийнятий до лав Сумської обласної організації. Ми вважаємо, що зроблено це лише з тої причини що голова Сумської обласної організації ВГОІ « Союз Чорнобиль України» Демченка Г.Х. розуміє, що він не матиме мандата довіри з боку краснопільських чорнобильців, що й доведено недолугістю та безвідповідальністю щодо ненадання статусу колективного члена нашій організації в СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Звертаємо Вашу увагу, що Демченко Г.Х. уже близько шести років працює на посаді директора Краснопільського дитячого психо-неврологічного диспансеру. Незважаючи на те, що він скільки років працює на Краснопільщині, він жодного разу як голова Сумської обласної організації ВГОІ « Союз Чорнобиль України» не зустрівся з ліквідаторами аварії на ЧАЕС, не поцікавився нашими проблемами, не допоміг в створенні громадської організації. На наш погляд Демченко Г.Х. не має морального права займати посаду голова Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» так як він не користується повагою в переважній більшості ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, а та кишенькова організація яку він вважає ледь не приватною власністю абсолютно не захищає права чорнобильців. Всі ці роки, що Демченко Г.Х. очолює Сумську обласну організацію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» не було проведено жодного страйку чи мітингу по захисту законних прав постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Монополізувавши право виступати від імені ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Демченко Г.Х. всі ці роки йшов на поводу у влади яких би кольорів вона не була. Весь цей час він методично та цілеспрямовано розвалював Сумську обласну організацію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та в цілому чорнобильський рух на Сумщині. Цинічна брехня, залякування опонентів, цькування непокірних різноманітними службами, загравання з владою не на користь чорнобильців ось неповний перелік службового недбальства голови Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Ще до останнього часу ці всі злодіяння сходили йому з рук, але абсолютна більшість ліквідаторів Сумщини, більшість районних та міських колективних членів Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» заявляють про те, що ми не будемо надалі терпіти ті численні знущання над чорнобильцями, і в разі відсутності позитивного рішення на користь чорнобильського руху Сумщини, ми будемо вдаватися до радикальних дій. 

Ми звертаємося до Вас не доводити чорнобильців Сумщини до крайнощів та вимагаємо припинити численні протиправні дії Демченка Г.Х.

Ми звинувачуємо Демченка Г.Х. в повному розвалі Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», та висловлюємо йому недовіру:

1. За підбурювання членів Ради та заклики про вихід Сумської обласної організації ВГОІ « Союз Чорнобиль України» з ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

2. За недостовірну інформацію, наклепи, заклики недовіри та незаконному винесенню недовіри Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Войтову В.В.

3. За грубі порушеннях Статуту під час Звітно-виборчої конференції де тільки три міські та районні організації СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України надали протоколи своїх зборів а інші дев’ять їх не надали, що вказувало на те, що Звітно-виборча конференція є неправомочною та незаконною, і обраний головою СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. не може вважатися легітимним головою.

4. За підробку протоколу XIII позачергової конференції СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України», про яку не було сповіщено присутні членам Ради.

5. За підробку підписів членів Ради СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» під час сфальсифікованої XIII позачергової конференції СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

6. За системні грубі порушення Статуту СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

7. За невизнання колективними членами СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» -Конотопської, Шосткинської, Роменської, Середино Будської організацій.

8. За неприйняття колективним членом СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» - Краснопільської районної організації.

Ми вважаємо, що лише цих неповних фактів достатньо для того щоб Центральна рада ВГОІ «Союз Чорнобиль України» позбавила Демченка Г.Х. членства в ВГОІ «Союз Чорнобиль України», що автоматично позбавить його права займати керівні посади у ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

Також прикладаємо до нашого звернення резолюцію яка була прийнята ще 2012 році. 

Шановний Володимире Васильовичу та члени Центральної ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України» просимо Вас визнати Громадську організацію «Краснопільська районна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з наданням статусу відокремленого підрозділу ВГОІ «Союз ЧорнобильУкраїни».


Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України»
Войтову В.В. 

Громадська організація «Недригайлівська 
районна організація ВГОІ « Союз Чорнобиль 
України»

К О Л Е К Т И В Н Е   З В Е Р Н Е Н Н Я

Шановний Володимире Васильовичу! 

Звертаються до Вас члени Громадської організації «Недригайлівська районна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з проханням розібратися та навести порядок в Громадській організації «Сумська обласна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Вже багато років цю обласну структуру очолює одіозна особа Демченко Г.Х. Весь цей час він методично та цілеспрямовано розвалював Сумську обласну організацію ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та в цілому чорнобильський рух на Сумщині. Цинічна брехня, залякування опонентів, цькування непокірних різноманітними службами, загравання з владою не на користь чорнобильців ось неповний перелік службового недбальства голови Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Ще до останнього часу ці всі злодіяння сходили йому з рук, але терпець більшості районних та міських колективних членів Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» урвався. 

Ми звертаємося до Вас та вимагаємо припинити численні безчинства Демченка Г.Х.

Ми звинувачуємо Демченка Г.Х. в повному розвалі Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», та висловлюємо йому едовіру:

1.За підбурювання членів Ради та заклики про вихід Сумської обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» з ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

2. За недостовірну інформацію, наклепи, заклики недовіри та незаконному винесенню недовіри Президенту ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Войтову В.В.

3. За грубі порушеннях Статуту під час Звітно-виборчої конференції де тільки три міські та районні організації СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України надали протоколи своїх зборів а інші дев’ять їх не надали, що вказувало на те, що Звітно-виборча конференція є неправомочною та незаконною, і обраний головою СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Демченко Г.Х. не може вважатися легітимним головою.

4. За підробку протоколу XIII позачергової конференції СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України», про яку не було сповіщено присутні членам Ради.

5. За підробку підписів членів Ради СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» під час сфальсифікованої XIII позачергової конференції СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

6. За системні грубі порушення Статуту СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України».

7. За невизнання колективними членами СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» -Конотопської, Шосткинської, Роменської, Середино Будської організацій.

8. За неприйняття колективним членом СОО ВГОІ «Союз Чорнобиль України» - Краснопільської районної організації.

Ми вважаємо, що лише цих неповних звинувачень достатньо для того щоб Центральна рада ВГОІ «Союз Чорнобиль України» позбавила Демченка Г.Х. членства в ВГОІ «Союз Чорнобиль України», що автоматично позбавить його права займати керівні посади у ВГОІ «Союз Чорнобиль України». Також прикладаємо до нашого звернення резолюцію яка була прийнята ще 2012 році. 


Аналогічні звернення до Президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України»

Войтову В.В. надійшли від:

Громадської організації Шосткинська міська організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадської організації Конотопська міськрайонна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”,

Громадської організації Роменська міська організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”

Громадської організаціяї Серединобудська районна організація ВГОІ “Союз Чорнобиль України”

Матеріали до статті:

Стаття від 26 березня 2012 року:
У Сумах чорнобильці вимагали відставку "головного ліквідатора області»

Протокол зборiв Роменської РГО ВГОI СЧУ, вiд 19 сiчня 2011р.
Протокол зборiв МГО ВГОI СЧУ Охтирки та р-ну, вiд 20 листопада 2011р.
Документи дозаяви про злочин з боку Орловської К.Д. 1234
Додаток до протоколу де декiлька пiдписiв пiдроблено
Заява Великописарiвськоi РГО ВГОI СЧУ
Заява КролевецькоЇ РГО ВГОI СЧУ
Заява Недригайлiвськоi РГО ВГОI СЧУ
Заява Роменської РГО ВГОI СЧУ
Заява Сумської РГО ВГОI СЧУ
Звернення Великописарiвської РГО ВГОI СЧУ, стор.1
Звернення Великописарiвської РГО ВГОI СЧУ, стор.2
Звернення до Президента ВГОI СЧУ вiд Конотопської органiзацiї, стор.1
Звернення до Президента ВГОI СЧУ вiд Конотопської органiзацiї, стор.2
Повiдомленя в головне управлiння юстицiї в Сумськiй обл.
Протокол №1 вiд 22 сiчня 2012р., стор.1
Протокол №1 вiд 22 сiчня 2012р., стор.2
Протокол_Ради_СОО_ВГОI_СЧУ_ст.1
Протокол_Ради_СОО_ВГОI_СЧУ_ст.2
Протокол_Ради_СОО_ВГОI_СЧУ_ст.3


3 комментария:

  1. Что -то не видно злобных коментов тех кто с брызгами слюны хаял Войтова В.В., что поджали хвосты и выжидаете чия возьмёт?

    ОтветитьУдалить
  2. Це розборки між особами одної команди СЧУ

    ОтветитьУдалить
  3. Верх взяла влада! Це розборки між собутильниками від одного керівника ТРУСОНЮХА АНДРЕЄВА

    ОтветитьУдалить