воскресенье, 12 июня 2016 г.

В обласному бюджеті шукатимуть кошти на ліки для чорнобильців



Додаткові кошти на ліки для чорнобильців шукатимуть в обласному бюджеті. Про це на зустрічі із представниками обласної організації "Союз Чорнобиль України" сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Нині на Черкащині проживають понад 114 тисяч осіб, постраждалих від аварії на ЧАЕС. 
Цьогоріч область отримала з державного бюджету 63 млн грн на фінансування "чорнобильських" програм. 
Ще 5,7 млн грн – на закупівлю оздоровлювальних путівок. 
Натомість обласна рада спрямувала майже 9 млн грн на забезпечення чорнобильців ліками.
– Як тільки я прийшов на цю посаду, то серед перших кроків було якраз скорочення витрат на владний апарат і спрямування зекономлених коштів на соціальні програми, зокрема, і для чорнобильців, – зауважує очільник області. – На наступній сесії ми будемо перерозподіляти вільний залишок коштів, то ще дофінансуємо придбання ліків для них та інші нагальні потреби. 
Водночас звернемося до районів і міст, аби за можливістю передбачили додаткові кошти на одноразові виплати ліквідаторам.
Учасники наради відпрацювали механізми, як урегулювати проблемні питання. 
Серед іншого, чорнобильці поскаржилися Юрію Ткаченку на перевезення, на черги по пільгові ліки в аптеках і саму систему їхнього надання. А ще – на конфлікт із міською владою Черкас через розподіл путівок. 
Водночас представники обласної організації "Союз Чорнобиль України" подякували обласному керманичу та профільним структурним підрозділам ОДА за співпрацю. 
Сторони домовилися, що такі організаційні наради стануть регулярними.
Підготував: Маріам КАЗАРЯН
Джерело:

 Черкаська ОДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий