пятница, 17 ноября 2017 г.

КТО, КОГО И КАК????

ПОСТАНОВА від 15 листопада 2017 р. № 851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Опубликовано: 16 Ноябрь, 2017

Текст документа:“Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ” № 851 — редакція від 15.11.2017

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 15 листопада 2017 р. № 851
Київ
Про внесення змін до Порядку обчислення
пенсій особам, які постраждали внаслідок
Чорнобильської катастрофи
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 “Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (Офіційний вісник України, 2011 р., № 92, ст. 3343; 2014 р., № 34, ст. 911), зміни, що додаються.
2. Пенсійному фонду України забезпечити проведення перерахунків пенсій, призначених особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, за матеріалами пенсійних справ.
3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 жовтня 2017 року.
Прем’єр-міністр України   В. ГРОЙСМАН
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 листопада 2017 р. № 851
ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку обчислення пенсій особам, 
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
1. У першому реченні пункту 1 слова і цифри “статей 54 і 57 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” замінити словами і цифрами “статей 54, 57 і 59 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
2. Доповнити Порядок пунктом 9такого змісту:
  • “91. За бажанням осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби та внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, за формулою:
де П — розмір пенсії;
Зс — середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, визначається як середній показник за 2014, 2015 та 2016 роки;
Кзс — середньомісячний коефіцієнт заробітної плати, який враховується під час обчислення пенсії;
Кв — розмір відшкодування фактичних збитків (у відсотках).
Середньомісячний коефіцієнт заробітної плати, який враховується під час обчислення пенсії (Кзс), визначається за формулою:
де Зп(мін) — розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року;
Зс1 — середня заробітна плата (дохід) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески за рік, що передує відповідному  року.
Розмір відшкодування фактичних збитків (Кв) визначається як відсоток втрати працездатності, визначений органами медико-соціальної експертизи.
У разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.”.
3. Підпункти 1 і 2 пункту 11 викласти в такій редакції:
“1) для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї:
осіб з інвалідністю I групи — 180 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
осіб з інвалідністю II групи — 160 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
осіб з інвалідністю III групи — 145 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
2) для інших осіб з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:
осіб з інвалідністю I групи — 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня 2012 р. і 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2012 р.;
осіб з інвалідністю II групи — 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня 2012 р. і 125 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2012 р.;
осіб з інвалідністю III групи — 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня 2012 р. і 110 відсотків прожиткового  мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2012 р.;”.
4. У тексті Порядку слова і цифри “інвалід”, “дитина-інвалід”, “інвалід I групи”, “інвалід II групи” та “інвалід III групи” в усіх відмінках і формах числа замінити відповідно словами і цифрами “особа з інвалідністю”, “дитина з інвалідністю”, “особа з інвалідністю I групи”, “особа з інвалідністю II групи” та “особа з інвалідністю III групи” у відповідному відмінку і числі.

6 комментариев на «“ПОСТАНОВА від 15 листопада 2017 р. № 851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»”»

  1. ZUR BAGAN:
    Сама посчитать не могу. Кто может посчитать, подскажите какая будет пенсия у ликвидатора 2 гр. ,солдата срочника?
    • Геннадий:
      Без доплат 9802.А по доплатам за инвалида войны,военкоматовские и прочие пока не ясно.Но обязательно нужно идти в ПФ и написать заявление.Образец есть здесь на сайте.
    • Геннадий:
      Виноват,ошибся!Точная сумма по вашему мужу 9406.49 и опять же не знаю,что будет с доплатами.
  2. alex47:
    Для zur bagan — посчитать не представляет сложности, назовите величину потери трудоспособности ( % )
  3. ZUR BAGAN:
    Подсчитала!По моим расчетам 10400 Гр, по 2гр. Было бы неплохо!
  4. Виктор:
    А никто ещё не знает, даже в пенсионном фонде, никаких указаний на данный момент ещё не поступало.

8 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Так я так и не понял,это только срочно камеры или всем ликвидаторам будет повышение

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Размечтался ! Только срочникам. Почему - объяснять не буду , боясь обидеть. Чай , не маленький...

      Удалить
  3. Так я так и не понял,это всем ликвидаторам будет повышение или только срочникам?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Размечтался ! Только срочникам .Объяснять не буду , боясь обидеть. Чай , не маленький ...

      Удалить
  4. під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, за матеріалами пенсійних справ."

    ОтветитьУдалить
  5. Тільки строковикам!
    Партизани мали заробіток на роботах Ці хлопці нічого!
    Це справедливо по відношенню до них

    ОтветитьУдалить
  6. Тут є питання.... чим інвалід-строковик інвалідніший за інваліда-ліквідатора першої категорії? Є якась нова кваліфікація інвалідів? Хто її встановив?

    ОтветитьУдалить