среда, 25 мая 2016 г.

ОБНОВЛЕНИЕ Шайка "нищих, сбор блатных--решали судьбу инвалидов --ликвидаторов минимальщиков аварии на ЧАЭС


Пільги геть?


Цей законопроект стосується пенсій для людей з важкими та шкідливими умовами праці. Фото Володимира ЗAЇКИПільги геть?

ДОЛГО ЖДАЛИ ТАКОГО ОБОРОТА СОБЫТИЙ. КОНЕЦ ЛИКВИДАТОРАМ. В ВЫИГРЫШЕ ТОЛЬКО СЧУ ( ССУУЧЕННЫЕ, ЧМОШНИНИКИ, УРОДЫ )

Социальная программа Кабмина: как работает пенсионный счет


Социальная программа Кабмина: как работает пенсионный счетДо конца года народ хотят обязать копить на старость, а скидки на проезд будут выдавать деньгами
Уже до конца этого года жизнь украинцев может серьезно измениться: новыйКабмин обнародовал свой план работы до 2017 года. «Сегодня» проанализировала, что нового предложено в социальной сфере, а эксперты оценили, насколько возможно все это реализовать за оставшиеся 6—7 месяцев. Они считают, что на внедрение времени нужно больше, чем запланировано, рост соцстандартов увеличится незначительно, а с монетизацией льгот возможны проблемы.

ЕЩЕ ОДИН ЧЕРНОБЫЛЬСКИЙ ЗАКОН.

  

вторник, 24 мая 2016 г.

ТАКАЯ РЕФОРМА НУЖНА КАК В ПАРИЛКЕ --ЛЫЖИ












МИНИСТР ВСЕ ТАКИ СКАЗАЛ. НЕТ!

На шпагаті збалансування


Микола ПЕТРИЧУК

В Украине назревает катастрофа с пенсионными выплатами - министр РИА Новости Украина: http://rian.com.ua/economy/20160524/1010464438.html

Как заявил министр социальной политики Андрей Рева, на сегодня дефицит.


понедельник, 16 мая 2016 г.

ВСЯКИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ, ТРЕБУЮЩИЙ ХОТЬ КАКИХ НИБУДЬ ФИНАНСОВЫХ ВЛИВАНИЙ. ПРИ ЭТОЙ ВЛАСТИ---НЕ ПРОЙДЕТ. К БОЛЬШОМУ СОЖАЛЕНИЮ

Окрема думка

Пройшла чергова, не перша і не остання акція чорнобильців у столиці держави. Традиційно прийшло кілька сотень чорнобильців, традиційно кожна група наполягала на своєму, нетрадиційно цю акцію проігнорували майже всі засоби масової інформації. А загальну думку суспільства висловили протестуючі поряд проти утисків української мови  "Ви знову по гроші приїхали?"

Подивився наявний відеозапис. Виділю кілька основних тез із виступів.

• Усі чорнобильці рівні і повинні отримувати однаково
• Відмінити постанову 1210
• Не змінювати Чорнобильський Закон
• Прийняти Закон 4442

Що ще важливе забув? Додадуть інші, а я спробую тверезо подивитись на ці постулати.

Почнемо з рівності, якою в нашому чорнобильському середовищі і не пахне. Люди, котрі працювали в один час в одному місці отримають пенсії, котрі відрізняються у 8-10 разів. Хтось 949 грн , хтось 9500. Ніякий лікар ніколи із 100% впевненістю не скаже, що штучний клапан в серці у 48-річного чорнобильця не пов'язаний із участю в ліквідації аварії на ЧАЕС, де він 11 разів виходив на очистку даху 3-го енергоблоку у вересні 1986-го, а онкозахворювання у 80-річного жителя курортного Вишгородського району Київщини чи такого ж Заліщицького району Тернопільщини пов'язане з тим, що він проживав у так званій зоні підвищеного радіологічного контролю і до реактора і на 300 км не наближався.

Для тих, хто не читає законів.

Із ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи»

2) зона безумовного (обов'язкового) відселення - розрахункова ефективна еквівалентна доза опромінення людини може перевищити 5,0 мЗв (0,5 бер) за рік понад дозу, яку вона одержувала у доаварійний період;

3) зона гарантованого добровільного відселення - розрахункова ефективна еквівалентна доза опромінення людини може перевищити 1,0 мЗв (0,1 бер) за рік понад дозу, яку вона одержувала у до-аварійний період;

4) зона посиленого радіоекологічного контролю - розрахункова ефективна еквівалентна доза опромінення людини перевищує 0,5 мЗв (0,05 бер) за рік понад дозу, яку вона одержувала у до-аварійний період.

Навіть у зоні безумовного (обов’язкового) відселення потерпілий міг набрати у рік 0,5 бера. У 1987-му році ліквідатори набирали таку дозу за один день, у 1986-му – чотири річні дози за зміну.  А вже в зоні посиленого радіологічного контролю потерпілий міг набрати за 40 років те, що ліквідатор 86-го року набирав за зміну. Всі рівні? Всі, але деякі рівніші…

Не можу зрозуміти, чому здоров'я потерпілого інваліда в десять раз цінніше за життя   ліквідатора? Бо прожити на 949 грн. нереально. Не такі вже всі рівні, як любить декларувати наша перша категорія. У чому вина 2 і 3 категорії? В тому, що не знали, що не про ліквідацію аварії слід було думати, а про довідки та медичну карточку. І ще наперед вартувало б знати, що через 5 років приймуть закон, а потім внесуть десятки змін до нього, в результаті яких зовсім не набрані рентгени, не кількість та небезпека робіт стануть головними, а наявність знайомих лікарів та шустрих адвокатів. Теперішні учасники АТО – візьміть на замітку гіркий досвід ліквідаторів.

Щодо закону 4442. Усім інвалідам 6-8-10, та ще купа виплат.

Простий розрахунок по мінімуму свідчить, що потрібно забрати усі кошти чорнобильського бюджету тільки для 1-ї категорії та ще збільшити цю суму вдвічі. Це реально? Може, дійсно, легше прийняти закон, у якому чорнобильцями визнати тільки першу категорію, а всіх інших послати подалі? І нехай тоді розповідають усі інтенданти і кухарі, даїшники і офіціанти, особісти і замполіти, генерали і прокурори, лікарі та чиновники усіх ланок разом із начальниками усіх рівнів, як вони ліквідовували аварію, а тепер їм заважають нормально насолоджуватись життям усі оті роботяги, зварники і трактористи, водії і бульдозеристи, дозиметристи і екскаваторники, котрі там взагалі невідомо чого були, адже найнебезпечніше було на кухні і у штабі. Не смішно? Мені також не смішно. Не ображайтеся ті, хто не ховався і брав на себе усе на рівні із роботягами і солдатами. Не про Вас мова. Думаю, розумієте.

Ось простий розрахунок мінімальних потреб для виконання законів Мосійчука і Королевської.

учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:
210 247





 Мін пенсія
Тис грн
Млн. грн. на міс
Млн. грн.
На рік
категорія 1 (інваліди):
59 378



І гр. інвалідності
2 030
14
 28,42
 341,04
ІІ гр. інвалідності
34 277
11,192
З83, 63
 4 603,538
ІІІ гр. інвалідності
23 071
8,394
193,658
2 323,9



605,708
7 268,5
евакуйовані:




категорія 1 (інваліди):
49 152



І гр. інвалідності
2 700
14
37,8
453,6
ІІ гр. інвалідності
25 892
11,192
289,783
3 477,4
ІІІ гр. інвалідності
20 560
8,394
172,58
2 071




6 002
Разом для ліквідаторів і евакуйованих



13 270,5
13 мільярдів 270 мільйоні гривень на рік.

Усім іншим ( вдови, діти, внуки, і т.п.) і рахувати нема змісту. І так все зрозуміло.

Тепер про злочинну постанову 1210.

Порівняно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  у ній тільки одна новація. Коефіцієнт трудового стажу замінений відсотком втрати працездатності за висновками МСЕКів. Є пропозиції щодо заміни цього нововведення?

А заробіток розраховується згідно із 57-ю статтею нашого чорнобильського Закону 796-12.

Нагадую діючу редакцію:

«Якщо особа, яка звернулася за пенсією, пропрацювала на територіях радіоактивного забруднення:

менше 12 місяців, - середньомісячний заробіток визначається шляхом поділу загальної суми заробітку за календарні місяці роботи на кількість цих місяців;

не менше 30 календарних днів у двох місяцях, - середньомісячний заробіток визначається за будь-які фактично відпрацьовані 30 календарних днів роботи;

менше місяця, - середньомісячний заробіток визначається за цей календарний місяць з додаванням до заробітку на основній роботі».

Усі найбільші пенсії розраховані із одного дня із заробітками, часто нереальними ( бо після написання такої довідки архіви елементарно знищувались), десь дуже далеко від Зони відчуження, від реальної небезпеки. І отримують їх чорнобильці-фантоми, чорнобильці-одноденки. Там водій проштампував путівки начальнику автоколони, там управляючий тресту приїхав (або й не приїхав, а відрядження йому проштампували в Чорнобилі, та ще й його водію, секретарці та кумові) на одну нараду, там вся санстанція у одному УАЗИКу заїхала на 20 хвилин у село Бобер за 47 км від станції заміряти рівень радіації і з тих 20 хв. усі стали інвалідами 2 групи, а згодом, за допомогою судів, ще й інвалідами війни (від цивільного захисту ж бо їхали!). І не береться до уваги, що в тому Бобрі ще роками жили місцеві люди разом із дітьми і інвалідами так і не стали.  А кілька тисяч ліквідаторів (!) стали інвалідами тільки тому, що через Бобер проходила дорога Поліське-Іванків.  Перелік цей нескінченний, чорнобильці самі його можуть доповнити не однією сотнею і тисячею схожих справ.

Робити нову перевірку. Не потрібно. Нічого не дасть Оці всі абсурдизми закладені у нашому законі. Тому поговоримо про нього. Більшість чорнобильців пішли на пенсію, коли Закон ще діяв. І їм розрахували пенсію, враховуючи і і 56-ту, і 57-му статті. Та покращуючи рівень забезпечення усіх інвалідів, дійшли до того, що геть усі статті для 2 і 3 тепер не діють. Навіть право піти на пенсію у 50 років ліквідаторам 86-го року потрібно вибивати у судах. Навіщо такий закон, кожну пільгу із якого потрібно отримувати за допомогою суду? Чи не краще сісти і, враховуючи всі обставини на сьогоднішній день, забрати всі абсурдні моменти, виписати все чітко і зрозуміло, щоб не давати поводів Кабміну, ПФ і соцзабесу трактувати так, як їм хочеться.  В законі має бути логіка, котру він давно втратив. І норми прямої дії, без різночитань.

Для мене ( та й іще для 150 тисяч ліквідаторів) на сьогодні найбільш актуальним та справедливим вбачається законопроект  4502, котрий знімає більшість із суперечностей, висловлених представниками чорнобильських організацій на зустрічі у міністра. Його й буду пропагувати. Якщо є люди (а вони є, декого знаю) що мають серйозні напрацювання та хочуть допомогти, пишіть на kopatch@ukr.net. Спробуємо разом.

Ярослав Муха, ліквідатор

ПОЛНЫЙ БЕЗПРЕДЕЛ. Нового не приняли,. решили устроить геноцид полный.

суббота, 14 мая 2016 г.

НЕМЕДЛЕННО, Сначала разберитесь с Постановлением 1210.

Хочется  сказать только  Ха,Ха,Ха.
 РІШЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ ЧОРНОБИЛЬЦІВ 12 травня 2016 року м. Київ

Ссученные, остались ссученными.



 В дополнение  к статьи  на ЧПЭ.
http://chernobylpres.blogspot.com/2016/05/blog-post_14.html
Именно тогда, когда по требованию в первую очередь ВГОИ "Союз Чернобыль Украины" правительство отменит этот вредный нормативно-правовой акт и все без исключения инвалиды-чернобыльцы окажутся в равных условиях, появится не только доверие и вера в искренность намерений, но и самое главное – желание бороться за свои права, к чему, собственно, сегодня и призывают нынешние трибуны."
"
Как участник этой встречи. Хочу отметить.

четверг, 12 мая 2016 г.

Пролeтарську на вул. Гeроів Чорнобиля,

Зміни в топоніміці Черкас: вулиця Паризької Комуни буде Криваліївською, а Розу Люксембург розділять на Гуржівську та Самійла Кішки

Ще 14 вулиць у Черкасах перейменовано в рамках декомунізації

Ще 14 вулиць у Черкасах перейменовано в рамках декомунізації

Як зростуть всі комунальні тарифи (Інфографіка)

Як зростуть всі комунальні тарифи (Інфографіка)

Чи замислювалися ви про те, що тарифи на опалення за останні 2,5 року зросли в 5,5-10 разів, а гаряча вода - в 4,8 разу? Ми не тільки задумалися, а й намалювали для вас серію наочних графіків про зростання комунальних тарифів.
 
ЕП — середа, 11 травня 2016
Наприкінці квітня Кабмін підвищив ціни на газ. З 1 травня в країні діє єдина ціна для населення та промисловості — 6 879 гривень за тис куб м. Для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) ціна зросла в 2,28 разу. Раніше газ для них коштував 3004 гривні за тис куб м. Отже, зміна тарифів на послуги комунальників — підігрів гарячої води, опалення — була лише справою часу.
Заступник міністра Мінекономрозвитку Юлія Ковалів в ході засідання Кабміну, на якому підвищували ціни на газ, намагалася згладити кути, озвучивши ймовірний рівень зростання на 60%. Але вже тоді було зрозуміло, що це надто оптимістична і стримана оцінка.
Через тиждень це підтвердила і НКРЕКУ. 5 травня Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила, що з 1 липня 2016 року тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення підвищаться в середньому в країні на 75-90%. "Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше — перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше", — пояснив глава регулятора Дмитро Вовк.
5 травня НКРЕ ухвалила новий тариф для "Київенерго" — 1345 грн/Гкал за наявності лічильників обліку і 31,3 грн за кв м в місяць опалювальної площі - якщо немає квартирних або будинкових лічильників (зростання відповідно на 104% і 93%).
Як рахував регулятор? В загальній структурі витрат "Київенерго" при опаленні частка газу становить 72%. Відповідно його подорожчання в 2,28 разу, за рішенням Кабміну, призвело до того, що тариф на опалення зріс трохи менше, ніж удвічі.

Як дорожчає опалення

Гкал1345.12657.24375.3253 грнз 01.06.2016з 08.05.2015з 01.07.2014сьогодні 13.05.2016Якщо є квартирні або будинк

Мінфін хоче провести пенсійну реформу вже цього року


среда, 11 мая 2016 г.

Пільги: платити не можна відмінити

Згадувати чорнобильців чи ветеранів лише раз на рік уже давно стало поганою традицією чиновників різного штибу та депутатів.

вторник, 10 мая 2016 г.

УПРАВЛІННЯ ПФУ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Підпорядковані органи ПФУ

Адреса: ВУЛ. ХРЕЩАТИК, 195, М.ЧЕРКАСИ, 18002

Контакти (телефон, факс): 360851

ГРАФІК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН КЕРІВНИЦТВОМ УПРАВЛІННЯ